Olay, Kağıthane Seyrantepe’de 19.00 sıralarında yaşandı. İddaya göre evlilik aşamasında olan uzman çavuş Zeynel Yıldırım (26) ile icra katibi Gizem E. arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre, Gizem E. yaşanan tartışma sırasında nişanlısının beylik silahını aldı. Daha sonra Zeynel Yıldırım’a 8 el ateş etti. Mermilerden 5'i Zeynel Yıldırım'a isabet etti. Yıldırım olay yeride hayatını kaybetti.

TESLİM OLDU

Durum polise bildirilince olay yerine ekipler sevk edildi. Gizem E. teslim olurken evde inceleme yapıldı. Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan incelemenin ardından Zeynel Yıldırım’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.



DARP İDDİASI

İlçe ekiplerince evde yapılan incelemede, bir defter kağıdına yazılı not bulundu. Gizem E.’nin yazdığı öne sürülen notta “Bundan bir hafta önce bana tokat atarak boğazımı sıktı. Ağzımdan köpükler geldi. Daha sonra beni darp etti. Vücudumda morluklar oluştu. Görüntüleri arkadaşım Hasret ve Şerife’ye gönderdim. İlişkimiz Kasım 2020’de başlamıştı. Sorunlar yaşamıştık. 2 Nisan Samsun’a geldi ve bir yola girdik. Ancak süreçte beni darp etti. Beni aşağıladı. Daha sonra beni aldattığını öğrendim. Çok konuştuk uyardım. Ama düzelmedi. Her şeyin sorumlusu Zeynel. Şerife abla beni affet” yazılı olduğu belirtildi.

İNTİHARA NİYETLENDİĞİ CİNAYET İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Gizem E.'nin ifadesinde geride bıraktığı not soruldu. Gizem E.'nin intihar etmeyi planladığını söylediği öğrenildi. Gizem E.'nin yaşanan olayla ilgili sorgusunda, "Zeynel Yıldırım'la 2020 yılında tanıştık. Samsun'da görev yapıyordu. Ben icra katipliği yapıyordum. Tayini İstanbul'a çıkınca bende onunla geldim" diyerek, İstanbul'a geldikten sonra şiddet gördüğünü öne sürdüğü belirtildi.

Zeynel Yıldırım'ın kendisini aldattığını öğrendiğini, farklı biriyle evlilik planları yaptığını duyduğunu iddia eden Gizem E.'nin intihar edeceği sırada Yıldırım'ın içeriye girmesiyle 8 aydır birlikte olduğu uzman çavuşa ateş ettiğini söylediği belirtildi.