İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’un 6 farklı ilçesi ile Ağrı’da eş zamanlı operasyon düzenledi. TEM operasyon timi ve Özel hareket polislerinin de destek verdiği baskınlarda PKK/KCK üyesi 5 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel malzeme bulunduğu belirtildi.

 'ÖRGÜTE MADDİ DESTEK'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen çalışma sonucunda gerçekleşen opeasyonun, farklı dosyalar kapsamında düzenlendiği bildirildi. Şüphelilerin, “PKK/KCK terör örgütüne maddi destek sağladıkları”, “PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet gösteren örgüt mensuplarına milislik yaptıkları”, “”PKK/KCK terör örgütünün görüş ve fikirlerini benimseyen siyasi oluşumlar içerisinde faaliyet gösterdikleri”, “PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alanında faaliyet gösterdikleri” iddia edildi.
[old_news_related_template title="PKK kampında eğitim alan örgüt mensubu Kocaeli'de yakalandı" desc="Suriye'de PKK/YPG terör örgütü kampında askeri ve siyasi eğitim aldığı tespit edilen örgüt mensubu, Kocaeli'de jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon neticesinde yakalandı. Zanlının Suriye'de pek çok çatışmaya da katıldığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/11/iecrop/pkk-ypg-foto-iha_16_9_1636622028.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/pkk-kampinda-egitim-alan-orgut-mensubu-kocaelide-yakalandi-6762502/"]