Sinop'ta 11 Ağustosta, 24 saatte metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti. Debisi yükselen Ayancık Çayı, ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü. İlçede selin izlerinin silinmesi için temizlik ve onarım çalışmaları devam ederken, kayıp vatandaşlar da aranıyor.



Sel bölgesine sevk edilen 21 dalgıç polis, arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sinop'ta 3 bölgede görev yapan dalgıç polisler, Ayancık Limanında dönüşümlü olarak arama faaliyetlerinde bulunuyor.

Dalgıç polislerin denizde yoğunlaştığı arama çalışmalarında kullandığı scooter cihazları ise ekibin işini daha da kolaylaştırıyor.
DHA



[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu Sinop'tan seslendi: İnsanlar hayatını kaybettikten sonra önlem almanın bir yararı yoktur" desc="Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selzedelerin sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, Karadeniz'de yaşanan sel felakatinde 52 kişini hayatını kaybettiğini söyleyerek, 'Kriz ortaya çıktıktan sonra, insanlar hayatını kaybettikten sonra önlem almanın bir yararı yoktur. Önlem başlangıçta alınacaktır ki insanlar hayatlarını kaybetmesinler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/14/iecrop/kk2_16_9_1628958213.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-sinoptan-seslendi-insanlar-hayatini-kaybettikten-sonra-onlem-almanin-bir-yarari-yoktur-6593437/"]