Aralık 2019'da Çin'de ortaya çıkan ve 5 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, uzmanlar hastalığın şifrelerini çözebilmek için araştırmalarına devam ediyor.

Montreal Üniversitesi'nde, corona virüsüne karşı koruyan antikorlarla ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Joelle Pelletier ve Jean-François Masson öncülüğünde yürütülen çalışmada, hastalığı geçiren kişilerin mi yoksa aşı olan kişilerin mi daha fazla antikora sahip olduğu incelendi.

AŞI OLANLARDA DAHA FAZLA

Çalışmaya göre 2020 yılında toplanan veriler ışığında, Pfizer-BioNTech ya da AstraZeneca aşısı olan kişilerin, corona virüsünü geçiren kişilere göre daha fazla antikora sahip olduğu tespit edildi.

16 HAFTAYA KADAR SÜRÜYOR

Öte yandan antikor seviyesinin yaşa göre dağılımı da incelendi. Hastalığı geçiren ancak hastanede tedaviye gerek duymayan kişileri mercek altına uzmanlar, 50 yaş ve üstündeki kişilerin, daha genç yaş gruplarına göre daha fazla antikor ürettiği ortaya çıktı. Bu kişilerde corona teşhisi koyulduktan 16 hafta sonra dahi vücutta antikor tespit edildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="'Biontech olanların antikoru 20, Sinovac olanların 5 kat artıyor'" desc="Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferdi Tanır, yaptıkları çalışmayla 6ncı ayın sonunda 3üncü doz aşıyı Biontech olan kişilerin antikor düzeyinin 20, Sinovac olanların ise 5 kat arttığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/asi-foto-dha_16_9_1634202194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/biontech-olanlarin-antikoru-20-sinovac-olanlarin-5-kat-artiyor-6706155/"]