Bir basın danışmanı kullanmak yerine Twitter'dan açıklamalar yaparak hem Tesla ilgili haberleri paylaşan hem de hakkında çıkan iddialara açıklık getiren Elon Musk, bu defa isyan etti.

Musk'ın, Apple'dan Tim Cook ile görüştüğü, Tim Cook'un kendisine Apple CEO'luğunu teklif ettiği gibi haberlerin ardı arkası kesilmezken BBC'nin teknoloji editörlerinden James Clayton, konuyu Twitter'da gündeme getirdi.

Bu hikâyenin ne kadarının doğru olduğunu soran Clayton'a Musk'ın cevabı ise şöyle oldu:

"Cook & ben şimdiye kadar hiç konuşmadık. Apple'ın Tesla'yı satın alması hakkında konuşmak için Cook ile görüşmek istediğim bir nokta vardı. Herhangi bir satın alma koşulu teklif edilmedi. Görüşmeyi reddetti. Tesla, o zamanlar bugünkü değerinin yaklaşık yüzde 6'sı kadardı."



Bunun üzerine Tesla ve Musk hayranı olan bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk'ın fotoğrafını Apple logosu ile birleştirerek Musk'ın Apple'ın CEO'su olması gerektiğini paylaştı. Milyarder iş insanından bu tweet'e de yanıt gecikmedi:
"Herhangi bir şeyin CEO'su olmak istemiyorum."

Elon Musk geçtiğimiz ay mahkemede ifade verirken de buna benzer bir şey söylemişti. Tesla'nın CEO'su olmaktan bahsederken, "Bundan nefret ediyorum. Zamanımı tasarım ve mühendislik üzerine harcamayı tercih ederim. Ancak bunu yapmak zorundayım ya da açıkçası Tesla ölecek" demişti.

[old_news_related_template title="Elon Musk'tan şaşırtan itiraf: 'Patron olmaktan nefret ediyorum'" desc="Elon Musk, Tesla'nın patronu olmaktan hoşlanmadığını açıkladı. ABD'de bir mahkemede verdiği demeçte, 'Bundan nefret ediyorum; zamanımı tasarım ve mühendislik üzerine harcamayı tercih ederim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/13/iecrop/elon_musk-reuters_16_9_1626157542.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musktan-sasirtan-itiraf-patron-olmaktan-nefret-ediyorum-6536215/"]

[old_news_related_template title="Malı mülkü satan Elon Musk'ın yeni hayatı: 38 metrekarelik prefabrik evde yaşıyor" desc="Dünyanın en zengin üçüncü insanı Elon Musk, gayrimenkullerini sattıktan sonra SpaceX tesislerinin yakınında bir prefabrik eve yerleşti. Hayatını 38 metrekareye sığdıran Musk, 50 bin dolar değer biçilen evi kiraladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/07/iecrop/elon-musk-boxabl_16_9_1625641450.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/mali-mulku-satan-elon-musk-yeni-hayati-38-metrekarelik-prefabrik-evde-yasiyor-6525635/"]

[old_news_related_template title="Elon Musk sözünü tuttu, son evini de satışa çıkardı" desc="Geçen yıl mayıs ayında tüm mülklerinden kurtulacağını açıklayan Elon Musk, son evini de satışa çıkararak verdiği sözü tuttu. Daha çok etkinlikler için kullanılan California Bay Area malikanesi pazar günü 37.5 milyon dolara satışa sunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/15/iecrop/elon_musk_ev_16_9_1623742972.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/elon-musk-sozunu-tuttu-son-evini-de-satisa-cikardi-6487468/"]