FETÖ borsası bu kez Birleşik Arap Emirlikleri Şeyh Prensi’nin gelişiyle Ankara’da kuruldu. Bu Arap şeyhinin ülkesi “FETÖ önde gideni, destekçisi, bilerek ve isteyerek FETÖ’ye yardım edici” ilan edilmişti.

Açıkça söylemişlerdi.

FETÖ finansörü...

Dolar aktarıcısı...

Şerefsiz bunlar!

Şeyh’i özel davet edip Ankara’ya çağırdılar. Şeyh’in uçağı Esenboğa Havaalanı’na inince Ticaret Bakanı ve yetkililer onu sevgi ve saygıyla kucakladı. Şeyh, Cumhurbaşkanlığı Külliye Sarayı’na süvariler eşliğinde getirildi. Saray’ın kapısında Cumhurbaşkanı, resmi törenle karşıladı.

21 pare top atışı yapıldı.

Milli marşlar söylendi.

Şeyh, Muhafız Alayı Tören kıtasını “merhaba asker” diye selamladı. Dolara hücum yavaşlasın diye Şeyh’in taze para 10 milyar dolar getirip Türkiye’nin son gümüşleri (elde kalan son Varlık Fonu şirketleri) alacağı haberleri basına sızdırıldı. Haber; “Türkiye düşmanlarını azaltıyor, dostlarını çoğaltıyor” başlığı ile verildi. Heyetler arası görüşmelerden sonra imza töreni de düzenlendi.

★★★

Bu yapılanın; “FETÖ borsası işleyişinden” ne farkı var? Biliyorsunuz; ilk kez iktidar destekçisi bir yazar, uyarı niyetiyle; “FETÖ borsası oluştu ve bu işle uğraşan özel bir ekip var” diye yazmıştı. Deyim bu yazıdan çıktı. AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar da “borsanın nasıl işlediğini, borsada kaç milyar dolar döndüğünü” dikkat çeken çıkışlar yaparak anlatınca “FETÖ borsası” adı tescillenmiş oldu.

Yardım etmiş.

Destek vermiş.

Para akıtmış.

FETÖ’yü devlete sızdırmış ve darbe girişimini arkalamışlar; bu eylemleri açığa çıkınca polise çağrılıp sorgulandıkları ya da FETÖ ile örgüt ilişkisi içinde oldukları saptanıp iddianameler yazılınca “FETÖ borsası” harekete geçiyor.

Ver 500 milyon TL.

Ver 10 milyon dolar.

Soruşturma bitti.

Dava kapanıyor.

Tahliye ediliyorlar.

Özü; adaleti öldürerek “mahkemeden parayla adam kurtarmak” olan FETÖ borsası işleyişi çerçevesinde Cumhurbaşkanı avukatının “bir savcıya uzat şu kül tablasını sigaramı söndüreyim” dediği, savcının da kül tablasını uzattığı haberi ile iktidar partisi AKP’nin İzmir İl Başkanı’nın evinde iki kişi tarafından çocuklarının gözü önünde kurşunlanarak öldürülmesi haberleri de yazıldı. Arşivde çok haber var. İsteyen bulur, ayrıntıları ile okur. Özetle “bastır parayı FETÖ’cü damgası yemiş olmaktan kurtul” modelinin benzeri “15 Temmuz’un finansörü” ilan ettikleri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh için Ankara’da uygulandı.

BAE aklandı.

Dolar azıcık düştü.

Gün kurtarılmış oldu.

★★★

“Şerefsiz” demişlerdi.

Şeyh hem şereflendi.

Hem malı götürdü.

Türkiye Varlık Fonu şirketleri içinden beğendiklerini seçip alacağı yönünde Ankara kaynaklı haberler yazıldı. Şeyhi karşılama töreninde Türk heyetinde bakanlar; Murat Kurum, Mevlüt Çavuşoğlu, Fatih Dönmez, Lütfi Elvan, Hulusi Akar, Mustafa Varank, Adil Karaismailoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Erişah Arıcan, Türkiye Varlık Fonu Genel  Müdürü Salim Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu hazır bulundular.

Dünün FETÖ’cüsü...

Bugünün şereflisi...

Türkiye’nin düşürüldüğü duruma bakın! Arap Şeyhi dolarını “can yeleği” yaptılar.

Çöküşü önleyecek!

Şeyh  dolar getirdi.

Son gümüşler için.