İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonla gerçekleştirdikleri görüşmede, Rusya'nın uluslararası para transfer sistemi SWIFT'ten çıkarılması olasılığını ele aldıklarını belirtti.

Johnson, “Bugün, Mark Rutte ile görüştüm, kendisine Ukrayna'ya savunma yardımı tedarikini sağlamadaki önemli desteğinden dolayı teşekkür ettim. Ayrıca, Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılmasını ilişkin acil eylemlere duyulan ihtiyacı ele aldık” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="'Nükleer seçenek' masada: Rusya için Swift çağrıları artıyor" desc="Rusya'nın uluslararası ödeme sistemi Swift'ten çıkarılması için çağrılar artıyor. Beyaz Saray'ın konuyu Fed ve Avrupa Komisyonu ile görüştüğü aktarılırken, bu adıma karşı çıkan Almanya'ya Ukrayna lideri Zelenski'den 'cesur olun' çağrısı geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/swift-2_16_9_1645877032.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/nukleer-secenek-masada-rusya-icin-swift-cagrilari-artiyor-6976176/"]