Fuhuş ağı kurmakla suçlanan ve hapishanede intihar eden milyarder iş insanı, birkaç günde bir özel jetle uçtuğu evlerini giderek büyüterek ABD Virgin Adaları'ndaki Little St James'i satın almıştı. Epstein'a ait olan bu gayrimenkuller bir bir satılırken sıra Little St James adasına geldi.

Epstein'ın eski bir çalışanı geçen yıl New York'ta bir mahkemeye verdiği ifadede; Little St James'in Epstein satın aldığında büyük ölçüde gelişmemiş olduğunu belirtti. Epstein'ın New York ofisinde çalışan Cimberly Espinosa, ünlü milyarderin adayı aldıktan sonra yüzme havuzları, lojmanlar ve bir itfaiye istasyonu da dahil olmak üzere çok sayıda inşaat yaptığını söyledi: "Adayı istediği hale getirmek için kum ve palmiye ağaçları bile gönderdik."

Epstein'ın üzerine projeler geliştirdiği adası şimdi satışa sunuluyor. Emlak avukatı Daniel Weiner, satıştan elde edilen gelir ile devam eden davaları ve Virgin Adaları hükümetinin mülklere haciz koyarak talep etmeye çalıştığı borçlar da dahil olmak üzere diğer potansiyel maliyetleri karşılayacağını söyledi.


STEPHEN HAWKING'DEN PRENS ANDREW'E PEK ÇOK İSİM AĞIRLANDI


Epstein için çalışan bir pilot; adanın bir kütüphanesi, kabinli devasa bir havuzu, büyük bir spor salonu ve ana yatak odası ile misafir yatak odalarının yer aldığı bir dizi binadan oluşan bir ana evi olduğunu söylüyor.

Epstein, adada pek çok iş insanını ve Stephen Hawking ve Prens Andrew de dahil olmak üzere önde gelen bilim insanlarını ağırladı. Eski ortağı Ghislaine Maxwell'in geçen yılki duruşmasında ifade veren kurbanların birkaçı adaya getirildiklerini hatırladıklarını belirttiler. Epstein'ın adasına Prens Andrew'in de gittiği iddia edilmişti.

2018'DE BİLE ADAYI KULLANMAYA DEVAM ETMİŞLER


Epstein, reşit olmayan kızları taciz etmekle suçlanırken hapishanede intihar ederek yaşamına son verdi. Ancak iddialara göre Epstein'a dava açıldıktan sonra da adaya bir dizi reşit olmayan kız getirilmeye devam etti. Bu yüzden Epstein'ın mülkünün yöneticileri de seks ticareti ağına karışmakla suçlandı.



2018 gibi yakın bir zamanda, hava trafik kontrolörleri ve diğer havaalanı personelleri, Epstein'ın uçağını, bazıları 11 ila 18 yaşları arasında görünen genç kızlarla terk ettiğini gördüklerini bildirdiler. Mülkün yöneticileri Darren Indyke ve Richard Kahn, iddiaları reddetti.

Epstein'ın Manhattan'daki malikânesi de geçen yıl 51 milyon dolara satılmıştı. Florida'daki Palm Beach evi de Ekim ayında yaklaşık 26 milyon dolara yeniden satan bir geliştiriciye 18,5 milyon dolara sattı.

[old_news_related_template title="Jeffrey Epstein, Beyaz Saray'da Bill Clinton'ı ziyarete sekiz genç kızla birlikte gitmiş" desc="ABD'de 18 yaşından küçük kızlara cinsel istismarda bulunduğu ve fuhuş ağı oluşturduğu suçlamasıyla tutuklanan ve hapishanede intihar eden milyarder iş insanı Jeffrey Epstein'ın ünlü isimlerle bağlantıları ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İngiltere basını, Epstein'in Clinton'un başkanlığı döneminde tam 17 kez ziyaret ettiğini be her seferinde yanında genç kızları götürdüğünü yazdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/14/iecrop/clinton-epstein-197_16_9_1638530097_16_9_1642152985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/jeffrey-epstein-beyaz-sarayda-bill-clintoni-ziyarete-sekiz-genc-kizla-birlikte-gitmis-6887750/"]

[old_news_related_template title="Eski İngiliz bakan, cinsel istismar davasına rağmen Epstein'le doğum gününü kutlamış" desc="Seks tarikatı davasında suçlu bulunduktan sonra hapishanede intihar eden Epstein’in ünlü arkadaşlarından biriyle daha fotoğrafı ortaya çıktı. Halen Lordlar Kamarası üyesi olan İşçi Partili eski İngiliz bakan Peter Mandelson, Epstein hakkındaki dava sürerken ABD’li işadamıyla doğum gününde mumları üflerken görülüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/10/iecrop/epstein-sun_16_9_1641801536.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/eski-ingiliz-bakan-cinsel-istismar-davasina-ragmen-epsteinle-dogum-gununu-kutlamis-6878525/"]

[old_news_related_template title="Prens Andrew’e dava açan kadın, Epstein'le para karşılığı anlaşmış" desc="Hakkındaki cinsel saldırı iddiaları nedeniyle kraliyet görevlerini bırakan ve askeri görevlerinden de istifa etmesi istenen İngiltere Kraliçesi'nin ortanca oğlu Prens Andrew'le ilgili davayı etkileyebilecek önemli bir belge ortaya çıktı. Prense kendisine cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla dava açan Virginia Giuffre'nin, 2009'da 500 bin dolar karşılığında Jeffrey Epstein'le hiç kimseye dava açmayacağına dair anlaşma imzaladığı açıklandı. Bu anlaşmanın Prens Andrew'le ilgili suçlamaların düşmesine yol açıp açmayacağına mahkeme karar verecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/04/iecrop/prensandrew-reuters_16_9_1641277919.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/prens-andrewe-dava-acan-kadin-epsteinle-para-karsiligi-anlasmis-6866385/"]