Rusya, Ukrayna ile İstanbul'da yaptığı barış görüşmelerinden sonra Kiev civarındaki askeri harekatının azaltacağını açıklamıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "İstihbaratımıza göre, Rus birlikleri geri çekilmiyorlar, tam tersine yeniden pozisyon alıyorlar. Rusya, Donbas bölgesinde yeniden düzene geçmeye, yeniden ikmal ve takviye yapmaya çalışıyor" dedi.

Stoltenberg açıklamasına, "Rusya, aynı zamanda Kiev ve diğer kentlerdeki baskısını sürdürüyor. Bu nedenle, daha da fazla ızdıraba yol açacak, daha fazla taarruz bekleyebiliriz" sözleriyle devam etti.

[old_news_related_template title="Rusya: Ukrayna’nın maddeleri arasında NATO'dan vazgeçme önerileri yer alıyor" desc="Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerde Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinskiy, Ukrayna’nın müzakerelerdeki önerileri arasında NATO’ya katılmaktan ve nükleer silah edinmekten vazgeçme maddelerinin yer aldığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/vladimir-medinskiy-reuters_16_9_1648651619.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukraynanin-maddeleri-arasinda-natodan-vazgecme-onerileri-yer-aliyor-7043889/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan NATO Zirvesi sonrası ambargo açıklaması" desc="NATO Liderler Zirvesi sonrası açıklama yapan Erdoğan, 'Kırım'ın ilhakına her zaman karşı çıktık. Türkiye, Ukrayna-Rusya durumunda özel bir konumda yer alıyor. Bölgemizde sulhun hakim kılınması için çabalıyoruz. Müzakereleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz' dedi. Erdoğan, müttefikler arasında gizli-açık ambargoların gündeme dahi gelmemesi gerektiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/24/iecrop/erdogan-iha3_16_9_1648147167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/nato-zirvesi-sonrasi-erdogandan-aciklamalar-7032131/"]