Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,, “Şu anda bitirmeye çalıştığımız krizin sona ermesinin ardından Ukraynalılar gelecekte nasıl yaşayacaklarına kendileri karar vermeliler. Bu, şu anda siyasi çevrelerde görüşülüyor. Ben bu tartışmalara katılmıyorum. Biz kesinlikle bunun Ukrayna’da yaşayan tüm halkların görüşü olması gerektiği gerçeği üzerinden hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrov’un açıklamalarından satır başları:

* Rusya her türlü ekonomik ve siyasi baskıya direnebilecek güçte. Zelenskiy kendi halkına karşı devam eden kanlı savaş konusunda hiçbir şey yapmadı. Donbass temsilcileri ile çok sayıda anlaşma imzaladığında düzeni sağlayacağı vaadinde bulunurken yalan söyledi. Bu anlaşmaları gözünü kırpmadan ihlal etti.

* Batı, Rusya'nın önüne yeni bir 'Demir Perde' indirmeye karar verirse, endişelenmeyeceğiz ve gelişme fırsatı bulacağız

* Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonraki onlarca yıl boyunca edinilen deneyim göz önünde bulundurularak Ukrayna’daki özel operasyon çerçevesinde net bir görev belirlendi. Bu görev, Ukrayna’nın militarizmden arındırılması. Ukrayna’ya hiçbir zaman konuşlandırılmayacak, burada asla yapılmayacak spesifik türlerde saldırı silahları belirlenmeli.

* Her türlü baskıya dayanabileceğimizden şüphesi olan varsa, Rusya, Rusya İmparatorluğu, Sovyetler Birliği tarihine veya hayatımızın düşman orduları tarafından işgal edildiğimiz dönemlere dair tarihine bakmasını tavsiye ederim.

[old_news_related_template title="Johnson, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini 'savaş suçu' olarak nitelendirdi" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini savaş suçu olarak nitelendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/johnson-ihaa_16_9_1646237338.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/johnson-rusyanin-ukraynadaki-eylemlerini-savas-sucu-olarak-nitelendirdi-6985097/"]

[old_news_related_template title="Rus televizyonunda Rusya-Ukrayna savaşı: Bambaşka bir hikaye duymaya hazır olun" desc="İngiliz yayın kuruluşu BBC, işgal döneminde Rus televizyonlarını analiz ettiği bir yazı yayınladı. Rus televizyonlarının, Ukrayna'da yaşananlara gözlerini yumduğunu vurgulayan haberde, sahte görüntülere ve yalan söylemlere kadar Rus medyasının, yaşananları nasıl kendi lehine çevirmeye çalıştığı vurgulandı. BBC, haberi, 'Bambaşka bir savaş izlemeye hazır olun' ifadeleriyle yayınladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/shutterstock_588970286_16_9_1646230336.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-televizyonunda-rusya-ukrayna-savasi-bambaska-bir-hikaye-duymaya-hazir-olun-6984848/"]