ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlamasından bu yana ilk defa bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Blinken görüşme sonrası ABD’li kadın basketbolcu Brittney Griner ve ABD'li eski asker Paul Whelan'ın serbest bırakılması hakkında yaptığı açıklamada, "Kremlin'in, Paul Whelan ve Brittney Griner'ın serbest bırakılması konusunda sunduğumuz öneriyi kabul etmesi için ısrar ettim” dedi. Blinken, Lavrov’un cevabı hakkında açıklamada bulunmazken, "Bu teklifin Rusya tarafından kabul edilmesine yönelik bir değerlendirme bulunamam” ifadelerini kullandı.

Blinken ayrıca, Lavrov ile Ukrayna ile imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasının da konuşulduğunu belirtti. Bakan Blinken açıklamasında, “Dünya, hiçbir zaman ilhakı kabul etmeyecek. Rusya, bu planlarına devam ederse ek yaptırımlar uygulayabiliriz" dedi. Görüşmenin yaklaşık 25 dakika sürdüğü öğrenildi.

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping telefonda görüştü" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile 2 saatten fazla süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden ve Xİ’nin ikili ilişkiler ile diğer bölgesel ve küresel meseleleri ele aldıkları aktarılarak, iklim değişikliği ve sağlık güvenliğini ele almak için kendi ekiplerini görevlendirdiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/cin-abd-reuters1_16_9_1659032320.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-baskani-joe-biden-ve-cin-devlet-baskani-xi-jinping-telefonda-gorustu-7275980/"]

[old_news_related_template title="Geçen hafta Erdoğan'la görüşmüştü... Putin hakkında çarpıcı iddia: Doktorlar yanına koştu" desc="Geçen hafta İran'ın başkenti Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ve üçlü zirveye katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuyla ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/26/iecrop/putin-reuters1_16_9_1658835023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/gecen-hafta-erdoganla-gorusmustu-putin-hakkinda-carpici-iddia-doktorlar-yanina-kostu-7271071/"]