Rusya’nın Ukrayna’da saldırıları devam ederken, Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Ukraynalı siyasilere seslendi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Vereşuk, savaşın istenildiği gibi kısa sürede bitmeyebileceğini ifade ederek, "Toplumdaki düşünce liderlerine ve politikacılarımıza seslenmek istiyorum. Şu anda siyasi görüş farklılığımız yok. Hepimiz biriz ve savaştayız. Ruslarla savaşıyoruz, onlarla tartışmıyoruz onlar bizim düşmanımız ve onları öldürüyoruz. Bu savaş bizim istediğimizden daha uzun ve daha zor geçebilir” dedi.

Siyasilerin toplumu cesaretlendirmelerini ve dayanıklı kılmaları gerektiğini aktaran Vereşuk, "Sizden bazıları bilmeden ya da popülerlik uğruna felaket varmış gibi davranıyorsunuz. Lütfen bu savaş zamanında etki alanınızın farkına varın ve sosyal medyada böyle davranmaktan vazgeçin. Bize sakinlik, cesaret ve dayanma gücü gerekli. Kazanacağız" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Tren istasyonuna düzenlenen saldırıda can kaybı yükseliyor" desc="Ukrayna'nın Donetsk Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko, Ukrayna’nın Kramatorsk kentinde tren istasyonuna düzenlenen saldırıda can kaybının 57’ye yükseldiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/10/iecrop/tren-reuters1_16_9_1649618690.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/tren-istasyonuna-duzenlenen-saldirida-can-kaybi-yukseliyor-7066535/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı: Uydu görüntüleri yayınlandı, Rus konvoyları ilerliyor" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta kısa sürede zafer bekleyen Rusya beklediğini elde edemeyince geçen hafta hedef değiştirirken, uydu görüntüleri Rus zırhlı araçları, füzeatar sistemleri ve diğer askeri araçların ülkenin doğusuna doğru ilerlediğini gözler önüne serdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/10/iecrop/konvoy-reuters_16_9_1649582441.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-uydu-goruntuleri-yayinlandi-rus-konvoylari-ilerliyor-7065714/"]