İstanbul’da yaşayan Ele Ailesi bayram tatilinin son gününde piknik yapmak için Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki Çamlıköy’e gitti. Aile üyeleri, Tabiat Parkı’nda piknik yaparken 20 yaşındaki Şehmus Ele ormanlık alanda ortadan kayboldu. Çatalca sınırında kaybolan gencin ailesi güvenlik güçlerine bilgi verince arama ekibi oluşturuldu.

ORMANLIK ALANDA BULUNDU

Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik ve AFAD birimlerinden 800’e yakın personel 8 gündür her yeri didik didik aradı. Teknelerle denizden, drone ve uçaklarla havadan, yaya ekipler ise ormanlık alanda yaptığı aramada sevindirici haber geldi. Kurtarma ekiplerinin günlerdir süren çalışması sayesinde Şehmus Ele, Çatalca’da ormanlık alanda bulundu.



VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan olayla ilgili İstanbul Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tekirdağ İli, Saray ilçesi, Kastro Çamlıköy tabiat parkına 12 Temmuz 2022 Salı günü ailesi ile birlikte kamp yapmaya gelen 2002 doğumlu (Ş.E) adlı vatandaşımızın Çatalca ilçemizin sınırlarındaki ormanlık alanda kaybolduğu ihbarı alınmıştır.

Kaybolan vatandaşımızı bulmak için Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik ve AFAD birimlerimizden 800’e yakın personelimizle karadan arama kurtarma ekipleri, havadan drone, uçak, denizden sahil güvenlik unsurları, termal kameralar ve arama köpekleri ile yapılan çalışmalar neticesinde bugün saat 13.00 sıralarında ormanlık alanda bulunmuştur.

Sağlık ekiplerimizce yapılan kontrollerde (Ş.E) adlı vatandaşımızın genel sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilmiş ve ifadesi alınmak üzere Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir."

"BÖĞÜRTLEN YİYEREK HAYATTA KALDIM"

Şehmus Ele, Çatalça İlçe Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri yapılıp, ifadesine başvuruldu. Eke'nin ifadesinde ailesinin yanından fotoğraf çekmek için ormanlık alana doğru gittiğini ve kaybolduğunu söyledi.

Eke, ifadesinde, "Fotoğraf çekerken kaybolduğumu anladım. İlk 4 gün hiçbir şey yemedim. Daha sonra cep telefonumu, elbiselerimi beni arayanlara iz olsun diye bıraktım. 4'üncü günün sonunda bitkin düşünce ormanda bulduğum böğürtlenleri yedim. Böğürtlen yiyerek hayatta kaldım" dediği öğrenildi.

BABASINA TESLİM EDİLDİ

Şehmus Ele, babası Vahit Ele'ye teslim edildi.  Oğlunun bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Vahit Ele, "Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığı'nın her bir birimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Yürümekte güçlük çektiği görülen Şehmus Ele, kendisini yorgun hissettiğini söyledi. Şehmus Ele, "Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığı'na teşekkür ediyorum. Şu anda konuşamıyorum, daha sonra iyi olduğumda konuşurum" dedi.

[old_news_related_template title="7 gündür kayıp Şehmus'un cep telefonu incelemede" desc="Tekirdağ ile İstanbul sınırları içinde kalan Çamlıkköy Tabiat Parkı'na ailesiyle piknik yapmak için gelip, ormanda kaybolan Şehmus Ele'yi (20) arama çalışmaları, 7'nci günde de sürdürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/18/iecrop/sehmus_16_9_1658152048.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/7-gundur-kayip-sehmusun-cep-telefonu-incelemede-7256055/"]