Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde gerçekleşen Rusya-Türkiye-Ukrayna Üçlü Toplantısı’nın ardından diğer ülkelerin bakanlarıyla görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, ikili görüşmelerine Filistin, Nepal Dışişleri Bakanları ve Letonya Savunma Bakanıyla başladı.

Çavuşoğlu’nun görüşmeleri, Bahreyn, Burundi, Venezuela, Liberya Dışişleri Bakanları ve Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri ile devam etti.

Günün son ikili görüşmesini İtalya Dışişleri Bakanı'yla gerçekleştiren Çavuşoğlu, ardından Katarlı mevkidaşının da katılımıyla bölgesel gelişmeleri ele aldı.

ERDOĞAN ANTALYA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2. Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere akşam saatlerinde Antalya'ya gittiği açıklandı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Rus ve Ukraynalı bakanlar masaya oturdu: Kritik açıklamalar geldi" desc="Uluslararası kamuoyu Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarının bugün Antalya'da gerçekleştireceği görüşmeden çıkacak sonucu merakla beklerken, Türk heyeti taraflarla görüşmeye başladı. Paylaşılan fotoğraflarda Çavuşoğlu ve heyeti, her iki ülkenin heyetiyle masaya oturdu. Toplantı sonrasında Lavrov ve Kuleba ayrı ayrı basın toplantısı düzenlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/antalya-_16_9_1646902038.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ilk-fotograflar-geldi-ukrayna-disisleri-bakani-masaya-oturdu-7001142/"]