İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz ocak ayında İBB Miras ekipleri tarafından Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde tarihi alanlarda yaptıkları restorasyon çalışmalarından bazılarını yerinde incelemişti.

İnceleme gezisi sırasında Fatih Cibali’deki Seyyid-i Velayet Türbesi’ndeki çalışmaları incelerken türbenin karşısında oturan Gülizar Gürkan’ın İmamoğlu’na sevgi gösterisinde bulunarak türbe için teşekkür etmesi sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

AKP’liler, Gülizar Gürkan’ın üzerinde yaka mikrofonu bulunduğunu, olayın kurgu olduğunu savunmuşlardı.

Gülizar Gürkan, bugün türbenin açılışına gelerek İmamoğlu’na bir kez daha teşekkür etti ve o olayın ardından yaşadıklarını anlattı.

“BİZE SAHİP ÇIKTINIZ”

Gürkan “Allah senden razı olsun. Bize sahip çıktınız. Benim annemin Alibeyköy'ünde bir mezarlığı var, çok taşlı, on torba toprak istiyorum. Bir çiçek bitmiyor orada” diyerek yardım istedi. İmamoğlu da ilgileneceklerini söyledi.

“MUHTAR KAVGA EDİYOR BENİMLE”

Gürkan daha önceki karşılaşmalarının haber olması nedeniyle kendisine “İmamoğlu’nun aşığı” diye isim taktıklarını söyledi.

İmamoğlu da “Sağol anacığım. Hayır millet sanki ayarlamışız gibi davrandı” dedi. Gürkan “Ben türbenin orada oturuyorum. Türbede 40 senedir ne olduğunu biliyorum. Seni görünce içimden gelen bir şeydi. Sevmek ya… Ben suçlu muyum? Beni niye herkes rezil ediyor. Muhtar kavga ediyor benimle. Muhtardan bir ekmek istedim, diyor ki ‘İmamoğlu ihtiyaçlarını karşılasın…” diye yakındı. İmamoğlu da “Karşılar. O muhtara Allah akıl versin” karşılığını verdi.



“BİR KERE ATTINIZ İKİNCİYE BAĞRINA BASTI İSTANBUL HALKI”

Gürkan “Muhtara ‘Ben her geldiğimde beni eleştirecek misin? Mahallenin muhtarısın’ dedim. 'İstanbul halkı onu bağrına basmış' dedim. 'Bir kere attınız, ikinciye bağrına bastı İstanbul halkı’ dedim. Bir ben mi bağrıma bastım, dedim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu “Bana analık yapmaya devam et. Sen bizimsin anacım. Bu şehirde yaşayan herkes bizim” dedi.

“SEN ÖLMÜŞLERE SAHİP ÇIKTIN”

Gürkan, şöyle konuştu

*Tabi ki ben senin yanındayım. Benim evde kimsem yok. Ben sizin peşinizde dolanacağım. Bizim mahalleli beni sevmiyor. Sevmesinler ya. Beni kimse sevmesin.

*Ben seni neden seviyorum? Bu ölmüşlere sahip çıktın. Burası 40 senedir neden böyleydi? Bugün hastaydım aslında da. Hastaneye gidecektim.

*Senin yüzünden her şeyi iptal ettim. ‘Bugün beni öldürme Allah'ım’ dedim. Burada bir tane arkadaşım var o da sizin peşinizde dolanırdı. Ona dedim ki beraber dolanalım. O geçen gün aniden ölmüş. Konuşmuştuk yani bu konuyu.

*Beraber yine gidelim, bizim işimiz yok dedim. Onlarla gezelim. Bizi gezdirsinler. Beni niye abartıyorsunuz? Ne sen beni çağırdın ne de başkası çağırdı.

*O türbenin önünde oturduğum için 40 senedir. Köpekler, sarhoşlar o türbenin içinde. Bir anda da seni görünce kendimi şaşırttım.  Boğazıma mikrofon takılmış, hayır öyle bir şey yok.

“SENİN BİZE BORCUN YOK, BİZİM VAR”

İmamoğlu da Gürkan’a “Kalbi kötü olanlarla bizim işimiz yok” diyerek şunları söyledi:

*Yarın sabah anneme gideceğim kahvaltıya iki aydır görmüyorum. Ona sarılacağım diyeceğim ki ‘senin gibi birine sarıldım’.

*Ben şimdi bir sürü anneye sarılacağım. Görevim vazifem o. Biz sorumluyuz senden. Seni biz rahat ettirmek zorundayız. Senin bize borcun yok, bizim sana borcumuz var.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu: Tatil meraklısı bir insan değilim" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tatil eleştirilerine yanıt verdi. İmamoğlu, 'Tatil meraklısı bir insan değilim. Üç yılda dört tatilimi de biliyorsunuz. Toplam 20 gün, üç senede' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/26/iecrop/ibb-23_16_9_1658860538.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ekrem-imamoglu-tatil-meraklisi-bir-insan-degilim-7271762/"]