Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Reisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki ülke ilişkilerini ve bölgesel konuların ele aldıkları belirtildi.

"GÜVENLİK ANCAK BU ŞEKİLDE SAĞLANABİLİR"

Reisi’nin görüşmede, iki ülke arasında ikili ve bölgesel işbirliğine vurgu yaptığı belirtilerek, "Ortaklık ve ilişkimize tüm alanlarda uzun vadeli bakıyoruz. Türkiye ile stratejik işbirliğini öngören her türlü plana olumlu yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Reisi’nin görüşmede ayrıca, "Bölgedeki tüm sorunlar ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlikleri sağlanarak çözülebilir. Bölgede istikrar ve güvenlik ancak bu şekilde sağlanabilir" dediği ifade edildi.

TAHRAN'I ZİYARET ETMEK İSTİYOR

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise, İran ile ortaklığı güçlendirmek adına ekonomik işbirliklerini öngören bir listenin hazırlandığını belirttiği aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda Tahran'ı ziyaret etmek istediği belirtilen açıklamada, iki ülke arasında ekonomi ve enerjide işbirliğini artırmaya yönelik adımlar atılacağı ifade edildi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'dil kopartma' tepkisi" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a sert tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/kilicdaroglu_16_9_1642862706.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-erdogana-cok-sert-tepki-6905546/"]

[old_news_related_template title="Muharrem İnce: Ey Erdoğan, senin düzenin; zorbalığın ve kötülüğün düzenidir" desc="Gündemdeki gelişmeler üzerine paylaşımda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, 'Ey Erdoğan, senin düzenin; zorbalığın ve kötülüğün düzenidir. Sen sadece Sezen Aksu ve Sedef Kabaş’ı değil, senin gibi düşünmeyen milyonlarca insanı tehdit eden, susturmaya çalışan bu düzenin sahibisin! Bu düzeni yıkacağız' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/ince-1_16_9_1642872558.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/muharrem-ince-ey-erdogan-senin-duzenin-zorbaligin-ve-kotulugun-duzenidir-6905802/"]