Özel bir şirket yönetiminde yer alan Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan ve bir süredir maaşlarını alamadıklarını öne süren 250 işçi, Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde oturma eylemi yaptı.

Fabrikaya kayyum atanmasını talep eden işçilerin eylemine Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner de destek verdi.



"SORUNLARLA UĞRAŞMAKTAN BIKTIK"

İşçilerin sorunlarını anlatan fabrika çalışanlarından Sefa Akın, "Bizim burada toplanma amacımız Sivas Demir Çelik Fabrikasının yıllarca bitmeyen sorunlarıdır. Bizler bu sorunlarla uğraşmaktan bıktık. Bizim sesimiz her yerde duyulsun istiyoruz. Sivasa büyük ekonomik katkısı bulunan Demir Çelik Fabrikasında aylardır maaş alamayan işçiler olarak burada eylemdeyiz. 5 aydır fabrikamızda çalışmalar durmuş bulunmakta. Biz maaş alamayan işçiler geçim sıkıntısı yaşamaktayız. Buradayız çünkü işçinin haklı mücadelesinde Sivas halkının yanımızda olmasını bekliyoruz" dedi.



Eyleme katılan işçiler ve yakınları da yıllardır maaşlarını tam alamadıklarını, mağduriyetlerinin giderilmediğini ve hakların gözetilmediğini belirterek "Biz dilenci değiliz, emeğimizin karşılığını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

[old_news_related_template title="Umut Gündüz eylemine polis müdahalesi" desc="Alkollü bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki bisiklet sporcusu Umut Gündüz'ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen eyleme polis tarafından müdahale edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/16/iecrop/umutt-_16_9_1658001808.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/umut-gunduz-eylemine-polis-mudahalesi-7252862/"]