Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi’ndeki, alışveriş merkezi, ofis ve dairelerin bulunduğu sitedeki bir kafede saat 15.00 sıralarında iki grup arasında kavga çıktı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği kavgada taraflar, silah ve bıçak da kullandı.

21 YARALI

Görgü tanıklarının yaklaşık 100 kişinin karıştığını iddia ettiği olayda 21 kişi yaralandı. Kafe işletmecisi ve kafenin mülk sahiplerinin de bulduğu taraftaki yaralı sayısının 15 olduğu öğrenildi. Yaralanan 6 kişinin silah, 9’unun darp neticesi hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Karşı taraftan ise 6 kişi bıçak ve darp neticesinde yaralandığı öğrenildi.

DOKUZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Yaralılar çevredeki çeşitli hastanelere kaldırılırken, 3 kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaşanan olay sonrasında Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Olay yeri ve çevresinde olaya karışan ve taraf olan şüpheliler polis ekiplerince durdurularak üst araması yapıldı. Aramalarda 5’i ruhsatsız 9 tabanca, 2 bıçak ele geçirildi.

Polis ekiplerince olay yeri çevresinde geniş bir alanı şeritle kapatıldı. Trafiğin kesildiği bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince delil çalışması yapıldı. Ekiplerin olay yerinde 34 boş kovan bulduğu belirtildi. Çalışmaların ardından çok sayıda Çevik Kuvvet Polisi bölgede hazır belirtildi.

ARALARINDA HUSUMET VARDI

Yaşanan kavganın sebebi de çalışmaların ardından yürütülen tahkikat sonucu belirlendi. İddiaya göre çatışmanın yaşandığı kafenin mülk sahibi, sitenin de yönetimini yürütüyordu. Site yöneticileriyle 2 ay önce husümet yaşayan bir grup sürekli kafede oturuyordu. Kafenin mülk sahipleri, kiracı olan işletmeciye durumdan rahatsızlığını iletti.

KİRA ZAMMI İDDİASI

İddiaya göre, kafede oturanlar aynı zamanda sitede daha önce kiracı olarak kalıyordu. Site yönetimi ile aralarında kira artışı sebebiyle sorun yaşanmıştı. Site yönetiminde yer alan mülk sahibi, yaşanan anlaşmazlık sonucu kiracılarını mahkeme kararıyla çıkarmıştı.

Diğer bir iddiaya göre ise çay bahçesinde oturan eski kiracılar, site yönetimini ele geçirmek için bir süredir baskı yapıyordu. İki grup arasında bu sebeple daha önce de tartışmalar yaşanmıştı.