Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'ta bir binada patlama yaşandı.



Patlamanın ardından binada yangın çıkması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.



KONTROL ALTINA ALINDI

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler, binada soğutma çalışması başlattı.



VALİ YERLİKAYA: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamanın ardından olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından, "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında bir yabancı uyruklu yaralımız var. Bir kişi kurtarıldı. Yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bina içinde itfaiye ekipleri arama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul'umuza geçmiş olsun." açıklamasında bulundu.



Bu açıklamadan kısa bir süre sonraysa Vali Yerlikaya, "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğal gaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

PATLAMANIN KESİN SEBEBİ BELİRLENEMEDİ

Yaşanan olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerden ikisinin kimliklerinin belirlendiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Bugün saat 19.05’te, Kadıköy İlçemiz Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak 34 numaralı binada patlama ve sonrasında yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, 112 Acil Sağlık, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

*Olayda Özbekistan uyruklu (A.K) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır.

*Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama çalışmaları başlatılmıştır. Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı (A.K)’nın 68 yaşındaki babası (M.K) ile 10 yaşındaki kızı (N.K) ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

*Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz. İtfaiye, Emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

İNCELEMELER TAMAMLANDI

Patlamanın olduğu binada, polisin yaptığı incelemeler gecenin ilerleyen saatlerinde sonra erdi. Güvenlik nedeniyle kapatılan sokakta oturanlar, incelemelerin bitmesi ile evlerine girebildi. (AA/DHA)

[old_news_related_template title="Kırım'daki patlama sonrası Kremlin sessizliğini bozdu" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kırım'ı Rusya'ya bağlayan köprüde meydana gelen saldırı sonrası Kremlin'den ilk açıklama geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/09/iecrop/690219image1_16_9_1665321139.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kirimdaki-saldiri-sonrasi-kremlin-sessizligini-bozdu-7408713/"]

[old_news_related_template title="Denizli'de doğalgaz patlaması: 2 yaralı" desc="Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, 2 katlı evde doğalgaz patlaması sonucu Birol Sert (59) ile eşi Mesude Sert'in (59) vücudunda yanıklar oluştu, patlamada evin duvarları yıkıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/08/iecrop/denizli-1_16_9_1665239354.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/denizlide-dogalgaz-patlamasi-2-yarali-7407401/"]