Germencik Dağyeni Köy’de geçen hafta MTA’nın başlattığı maden arama sondaj çalışmalarına vatandaşların tepkisi her geçen gün büyüyünce, MTA bölgeden çekilmeye karar verdi.

Sondajın ‘siyanür ile altın arama’ amaçlı yapıldığını savunan Dağyeni Köy halkının başlattığı tepki eylemlerine Aydın’daki bir çok sivil toplum kuruluşu, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül, Bülent Tezcan, çevreciler, çevre köylerde yaşayanlar destek verdi.

ÇEKİLMEYİ AYÇEP BAŞKANI DUYURDU

Dört günlük mücadelenin sonunda MTA’nın çekilmeye başladığını duyuran Aydın Çevre Platformu Başkanı Mehmet Vergili, “Dört gündür Dağyeni halkının haklı mücadelesi sonucu MTA çalışmalarını durdurdu.

İş makinelerini götürmeye, sondaj ekipmanlarını sökmeye başladılar. Dağyeni halkının feryadı duyulmuş oldu. Çevre, kurt, kuş, yaşam, incir kazanmış oldu. Dağyeni’nin kadını erkeğine bin selam olsun. Haklıydılar kazandılar” dedi.

[old_news_related_template title="Madenler ve RES'ler için, sıra Kartal Dağı'na geldi" desc="İzmir'in Tire İlçesi ile Aydın’ın Germencik ilçesi arasında yer alan Kartal Dağı eteklerindeki Halkapınar, Mehmetler, Üzümler, Küçükkale, Büyükkale, Dampınar ve Habibler köylerin üzerine Rüzgâr Enerjisi (RES) Santralı ve Patlatmalı Mobil Kırma Eleme Tesisi kurulması için ÇED süreci başlatıldı. Yöre sakinleri ayaklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/20/iecrop/1-18_16_9_1640008350.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/madenler-ve-resler-icin-sira-kartal-dagina-geldi-6838510/"]