İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel ve beraberindeki partililer Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, her geçen gün artan hayat pahalılığından, zamlardan yana dert yandı.

“GENÇLER HAYAL DAHİ KURAMIYOR”

Vatandaşın ekonomik olarak bunaldığını, gelecekten endişeli olduğunu vurgulayan Ataş, gençlerin de AKP'nin kötü yönetimi nedeniyle hayal kuramaz hale getirildiğini söyledi. "Umutla İYİ Parti’yi bekleyenler var" diyen Ataş, çarşıda da gurbetçiler nedeniyle bir hareketliliğin olduğunu ancak esnafın da toplumun her kesimi gibi gelecekten endişe duyduğunu söyledi.



TARLADA HASAT YAPAN ÇİFTÇİLERE ZİYARET

Ataş ve beraberindekiler esnaf ziyaretinin ardından Talas ilçesine bağlı Başakpınar Mahallesi'nde tarlasında hasat yapan çiftçileri de ziyaret etti. Ziyarette karşılarında Milletvekili Dursun Ataş'ı gören çiftçiler, zamlara, artan maliyetlere tepki göstererek, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

“GÜBRE ALABİLMEK İÇİN 7 İNEĞİMİ SATTIM, YETMEDİ BANKADAN KREDİ ÇEKTİM”  

Gübre alabilmek için 7 ineğini sattığını ancak yetmediğini üstüne bir de kredi çektiğini söyleyen bir çiftçi, "Tarımla uğraşan gübreyi de alamıyor, mazotu da alamıyor. 7 ineği sattım, gübre alabilmek için yetmedi, Ziraat’ten kredi aldım. O zaman toplam 40 bin liraya sattığım ineklerin şimdi tanesi 30-40 bin lira" dedi.

“DEVLET BİZİ TÜCCARA MAHKÛM EDİYOR”

Ürettikleri ürünlerin para etmediğini ve sahipsiz bırakıldıklarını söyleyen çiftçi, "Hakkımı ver alacağını da al, ama devlet bunu yapmıyor. Devlet bizi tüccara teslim ediyor, mahkum ediyor. Kazanamıyor, ürettiğimizle zarar ediyoruz" şeklinde konuştu.

“AKP ÜRETEN İNSANLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMIYOR”

Çiftçileri dinleyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kendisinin de çiftçi çocuğu olduğunu, sorunları bildiğini ve her fırsatta yaşanan sıkıntıları Meclis'te de gündeme taşıdığına vurgu yaparak, "Ülkenin üreten insanlara, çiftçilerimize ihtiyacı var. Ne yazık ki AKP bunu göz ardı ediyor ve engelleri kaldıracağına, uygulamalarıyla her geçen gün çiftçiyi daha da üretemez hale getiriyor, ülkeyi dışa bağımlı hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Gübre masrafı yok, 4 gün susuz kalabiliyor! Kilosu 100 liradan satılıyor" desc="Antalya'nın Aksu ilçesinde yetiştirilen ejder meyvesine talep her geçen gün artıyor. Susuzluğa dayanıklılığı, gübre masrafı olmaması gibi sebeplerle yetiştirme sürecinde de üreticinin yüzünü güldüren tropikal meyvenin kilosu 100 liradan satılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/15/iecrop/fotoiha_16_9_1657891998.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/gubre-masrafi-yok-4-gun-susuz-kalabiliyor-kilosu-100-liradan-satiliyor/"]