Esenyurt’ta bir rezidans ve sitede yoğunlaşan çetenin “Yağma”, “Silah Kanununa Muhalefet”, “Kasten Yaralama”, “Tehdit”, “Uyuşturucu Ticareti”, “Fuhuş” gibi suçlara karıştığı belirtilen çeteyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

FUHUŞ VE UYUŞTURUCU

EGM’nin (Emniyet Genel Müdürlüğü) Türkiye genelinde suç örgütlerine yönelik düzenlediği çete operasyonunun İstanbul ayağını yürüten organize polisi, çetenin fuhuş ve uyuşturucu satışı olarak iki koldan suç eylemleri gerçekleştirdiğini belirledi.

İddiaya göre, suç örgütünün fuhuş koluna Mehmet E., uyuşturucu ayağına ise Aykut Z. bakıyordu. Organize polisinin 6 ay önce başladığı çalışmada her iki isim ve 9 çete üyesi, suç işlediği belirlenince ara operasyonla yakalandı. Çalışmalara ise devam edildi. Yakalanan Mehmet E.’nin yerine şebekenin fuhuş grubunun başına Erkan K.’nın uyuşturucu grubunun başına ise Erhan U.’nun geldiği belirlendi.

42 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis araştırmalarda, şebekenin başına gelen iki ismin de aralarında bulunduğu 34 şüpheliyi daha takip etti. Çeteye yönelik çalışmaların ardından geçtiğimiz Perşembe günü operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda 31 şüpheli yakalandı. Şüpheliler emniyete götürülürken, cezaevindeki 11 kişi de organize şubeye getirildi.

TİKTOK ÜZERİNDEN FUHUŞ MÜŞTERİSİ

Şüphelilerin işlemleri sürerken, çetenin eylemlerinin detayları da ortaya çıktı. İddiaya göre çete üyeleri, pasaportları zorla alınan yabancı kadınlara fuhuş yaptırıyordu. Kadınlar, müşteri bulmaları için Tiktok üzerinden zorla erotik danslara yönlendiriliyordu.

KÜRTAJ YAPTIRDI, CENİNİ MEZARA ATTI

Araştırmalarda iğrenç tuzaklar kurdukları da tespit edilen çetenin, fuhuş yaptırılan bir kadının zorla bebeğini aldırdığı öne sürüldü. Fuhuş yapan kadını kürtaja zorlayan E.K.’nin cenini mezarlığa kendisinin gömdüğü öne sürüldü. Polis ekipleri E.K.’nin içinde cenin olduğu iddia edilen bir poşetle siteden çıktığı ana ait görüntüye de ulaştı.

UYUŞTURUCU İLE HESAPLAR BOŞALTILDI

Fuhuş müşterisi erkeklere tuzak kuran çetenin ilaçlı içecek oyunu da belirlendi. Polisin tespitine göre, çete üyeleri fuhuş için şebekenin aktif olduğu rezidansa giden erkeklere, uyuşturucu katkılı içecek içiriyordu. Daha sonra bu kişiler bankamatiğe götürülüyordu. Uyuşturucu etkisiyle kısa sürede ikna edilen kişilerin hesaplarındaki paralar boşaltılıyordu.

IRAKLI AHMET

Şüpheliler arasında Iraklı Ahmet lakaplı yabancı uyruklu bir şüphelinin, örgütün aktif olduğu site çevresinde kendisini polis olarak tanıttığı öğrenildi. Şüphelinin polis rolünde yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el koyduğu belirtildi. Fuhuş yaptıran karşı grupları da ihbar eden şüphelinin, birçok kadından, “Polisim” diyerek para aldığı öne sürüldü. Çetenin Irak uyruklu şüpheliyi kullanarak, el konulan pasaportlar sayesinde yabancılardan para topladığı belirtildi.

Emniyette işlemleri süren şüphelilerin yarın adliyeye gönderilmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Sahil illerinde 'Müsilaj' operasyonunda 263 gözaltı" desc="İçişleri Bakanlığı, turizmi olumsuz etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bunlara silah temin eden suç gruplarına yönelik sahil şeridindeki 16 ilde gerçekleştirilen 'Müsilaj' operasyonunda 263 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/27/iecrop/resimid_205607821_20560782_16_9_1653642557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sahil-illerinde-musilaj-operasyonunda-263-gozalti-7159167/"]