Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından otomobil kiraladıkları vatandaşları dolandıran iki ayrı çete ortaya çıkarıldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları teknik ve fiziki takip sırasında, şüphelilerin kiraladıkları araçlara kendilerinin hasar verdiğini daha sonra aracı geri bırakmaya gelen mağdurlara "Araçta hasar var. Depozitonuzu vermeyeceğiz." dedikleri tespit edildi.

Şüphelilerin bazı olaylarda müşterilerine boş senetler imzalattıkları ve bu senetleri yüklü miktarda meblağlarla doldurarak işleme koydukları öğrenildi. Şüphelilerden bazılarının kendi araçlarını çizdikleri anlar ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri delillerin toplanmasının ardından önceki gün şüphelilere yönelik operasyon yaptı. Küçükçekmece, Silivri, Bahçelievler, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt ile Ordu'nun Fatsa ilçesinde daha önceden tespit edilen 13 adrese eş zamanlı baskınlarda  7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sorguları Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapıldı.

80 MAĞDURU 1 MİLYON LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Yapılan soruşturmada şüphelilerin 80 mağdurdan yaklaşık 1 milyon liralık dolandırıcılık olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü'ne gelen mağdurlar şüphelilleri teşhis etti.

MAĞDUR "BİR GÜNLÜK ARAÇ KİRALAMAK 3 BİN 500 LİRAYA GELDİ"

Olayın mağdurlarından Cumali Kara "Araba kiralamıştım. Teslim edeceğimden bir gün önce araçta hasarlar oluştuğunu gördüm. Şüphelilere gittiğimde hasarları gösterip depozito olarak bıraktığım 3 bin lirayı geri vermeyeceklerini ayrıca serviste çok fazla tutacak olan hasarları kendilerinin yaptıracakların bunun içinde 6 bin daha vermemi istediler. Ben oradan ayrılıp polisi aradım. Bir günlük araç kiralama bana 3 bin 500 liraya mal oldu." dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler Emrah E.(32), Ahmet E.(26), Baran E.(22), Engin D.(29) Yusun E.(33), Doğukan K.(23)  ve Burak Ş.(29)  adliyeye sevk edildiler. (DHA)

[old_news_related_template title="Dublörlü tapu dolandırıcılarına operasyon: Polis müdürü de gözaltında..." desc="İstanbul merkezli 4 ilde sahte vekaletnamelerle ya da 'dublör' kullanarak, başkalarına ait arsaları ele geçirdikten sonra üçüncü kişilere satan suç örgütüne ikinci kez operasyon düzenledi. Aralarında polis müdürünün de bulunduğu 15 şüpheli yakalandı. Operasyonun geçtiğimiz yıl düzenlene bir çalışmanın ikinci ayağı olduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/11/iecrop/0-27_16_9_1620893156_16_9_1644561686.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbul-merkezli-4-ilde-sahte-vekaletname-dolandiricilarina-operasyon-15-gozalti-6945865/"]