Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Bilecik Belediyesi iştiraki olan Kayı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın, Bilecik kent merkezinde yapılan bir alışveriş merkezi ihalesi kapsamında, '200 bin dolar' rüşvet aldığı iddiaları üzerine, polis ekipleri dün gece belediye binasına operasyon düzenlemişti. Belediyede incelemelerde bulunan emniyet güçleri, Kayı A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı Selçuk Erdağı gözaltına almıştı.

"İSTİKRARIMIZIN ZEDELENMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de Selçuk Erdağı'nın görevden alındığını açıkladı. Şahin, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

* 19 Ocak 2022 Çarşamba akşamı, belediyemiz iştiraki olan Kayı A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Selçuk Erdağı, belediye binasına gelen emniyet mensuplarınca gözaltına alınarak, halen ifadesi alınmak üzere bekletildiği Bilecik Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştür. Bu soruşturmayı siyasi bir hamleye dönüştürüp belediyemize ve hizmetlerine yönelik saldırıya çevirmek isteyenlerin ellerini ovuşturduğunu görüyor, duyuyoruz.

* Bilecik Belediyesi olarak elde edilen kazanımlarımızın, güvenin ve siyasi istikrarımızın zedelenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Suç varsa, suçu işleyen kim olursa olsun gereğini yapacağımızdan ve hiçbir yasa dışı faaliyetin arkasında durmayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı tarafımca görevinden alınmıştır. Soruşturmayı yürüten yetkili kurumlara gereken desteği verdiğimizi, süreci yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMA SONRASI AÇIKLAMA YAPACAĞIZ"

CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar ise rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmanın sürdüğü ve netleşmesinin ardından parti olarak açıklama yapacaklarını söyledi. CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün de soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak "Bilecik Belediyesinde düzenlenen operasyon sonrasında açılan soruşturma devam etmektedir. Devam eden soruşturma çerçevesinde bilgi kirliliği olmaması adına gerekli açıklamalarımızı yapabilmemiz için soruşturmanın bitmesi gerekmektedir. Soruşturma bittiği zaman Bilecik halkına en doğru bilgiyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

TUTUKLANDI

Selçuk Erdağı, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece rüşvet suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.