Belenok köyünden Pervari ilçesine giden, içerisinde 2si engelli çocuk, 5 kişinin bulunduğu otomobil, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Hepsi yakın akraba olan araçtakilerin ihbarı üzerine bölgeye İl Özel İdaresinin karla mücadele ekipleri sevk edildi.

İş makineleriyle yolu açıp bölgeye ulaşan ekipler, donmak üzere olan sürücü Mehmet Ulaş, Hüseyin Bahadır, Nigar Ayhan ve çocukları Sedat ile Fırat Ayhanı kurtarılarak, yakın bir köye götürülüp, sağlık ekiplerine teslim edildi.

2'Sİ ENGELLİ 5 KİŞİ

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, bir ailenin yolda mahsur kaldığı ihbarı üzerine harekete geçtiklerini belirterek, "Ekiplerimiz anında buraya sevk edildi. Araç içerinde toplamda 5 kişi bulunuyordu. Bunlardan 2 çocuğun engelli olduğunu öğrendik. Araçta bulunan tüm vatandaşlarımız güvenli bir şekilde yakın bir köye getirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Kar, tipi, çığ... Yüzlerce kişi mahsur kaldı" desc="Van'da etkili olan kar ve tipi hayatı durma noktasına durma noktasına getirirken, kentte 148 yerleşim yerinin yolu kapandı. Tipide mahsur kalan 100'ün üzerinde araç ve içesindeki yaklaşık 250 kişi, Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı. Kar ve tipi nedeniyle Van- Hakkari ve Van- Bitlis karayolları da tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/19/iecrop/rehin1_19590488_16_9_1642624275.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kar-ve-tipide-mahsur-kalan-250-kisi-kurtarildi-6899313/"]