Alınan bilgilere göre; Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili aldıkları bir istihbarat neticesinde operasyon başlattı. Çalışmalar sonucunda A.G. ve S.G. isimli şahısların üzerinde yapılan aramada bir sandık ele geçirdi.

Sandığın içinde ise tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendiren Musevilik'le ilgili terimler ve figürlerin bulunduğu yılan derisi bulundu. Söz konusu tarihi eser kaçakçılığı olayı ile ilgili olarak 2 şahıs gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldı. (İHA)

[old_news_related_template title=" İstanbul’da tarihi eser operasyonu: Binlerce sikke ve obje ele geçirildi" desc="İstanbul’un 4 farklı ilçesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, tarihi eser niteliği taşıyan binlerce sikke ve objeler ele geçirildi. Olayla bağlantılı 5 şüpheli gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/tarihi-eser_16_9_1644480945.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/istanbulda-tarihi-eser-operasyonu-binlerce-sikke-ve-obje-ele-gecirildi-6943844/"]