Elazığ’da PTT bünyesinde postacılık yapan taşeron işçilerin,  yeni dönem sözleşmelerindeki asgari ücret oranları düşürüldüğünü öne sürerek eylem yaptı. Eski sözleşmelerinin yeniden düzenlenerek yürürlüğe konulmasını talep eden postacılar, sözleşmelerinin tekrardan düzenlenmesini talep ettiler.

“HAKLARIMIZ DÜŞÜRÜLDÜ”

Kent merkezinde bulunan PTT dağıtım merkezinde bir araya gelen taşeron işçiler adına konuşan Bünyamin Demirdağ, asgari ücretlerinin düşürüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bizler, PTT A.Ş. bünyesinde çalışan kargonuzu, postanızı, mektuplarınızı, tebligatlarınızı taşıyan ve hergün evinize girip çıkan senelerdir yüzlerimizi tanıdığınız taşeron işçileriyiz.

Ülkeyi sokak sokak bilen çuval çuval kargo taşıyan taşeron işçileriyiz. Bugün bizim sözleşme yenileme tarihimiz ve bugüne kadar bulunduğumuz ile ve yaptığımız işe göre değişen asgari ücretlerimiz yüzde 40, yüzde 35 ve yüzde 30 olan ücretlerimiz asgari ücretlerimiz yüzde 20 yüzde 15 ve yüzde 10’a düşürüldü.

Yol, yemek hakkıyla dengelendiği söylense de, bayram, hastalık, yıllık izin gibi her ay mutlaka denk gelen olaylarda ücretimiz düşük yatacak. Sosyal haklar hesaplamaya dahil edilmediği için emeklilik günlerimiz, geleceğimiz için biriktirdiğimiz sigorta primlerimiz ve ay sonunu getirmemize yarayan mesai ücretlerimiz düşecek.

Bizler asgari ücrete dahi ara zam yapıldığı bu dönemde ücret hakları düşürülmüş taşeron işçileriz. Talebimiz çok açıktır eski sözleşmemizin yeniden düzenlenip önümüze konulmasını 14 bin taşeron işçi için istiyoruz. Bu talebimizin dikkate alınacağını umuyoruz. Yetkililerimizden açıklama bekliyoruz işimizin başındayız.”

[old_news_related_template title="Postacı, 76 kentte zararına çalıştı" desc="PTT bu yılın ilk 4 ayında 76 ilde zarar ederken, sadece İstanbul, Aksaray, Kütahya, Muğla ve Kilis’te kâra geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/14/iecrop/8-ptt_16_9_1657762740.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/postaci-76-kentte-zararina-calisti-7247948/"]