Şimdiye kadar, insan genomunun yaklaşık yüzde 8'i eksikti. Yinelenen bu bölümler, saf ilgi eksikliğinden ziyade, sıralamadaki teknik zorluklar nedeniyle atlandı. Bilim insanları, yalnızca babadan miras kalan DNA'yı içeren alışılmadık bir hücre tipi kullanarak bulmacayı daha da basitleştirebildiler.

Santa Cruz California Üniversitesi'nden Dr Karen Miga şunları söyledi: "İnsan genomunun 20 yılı aşkın süredir inceleyemediğimiz bu kısımları önemli."

Maryland Ulusal İnsan Genomu Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi: "İnsan genom dizisini gerçekten bitirmek, yeni bir gözlük takmak gibiydi. Artık her şeyi açıkça görebildiğimize göre, bunların ne anlama geldiğini anlamaya bir adım daha yaklaştık."

Çalışmanın ayrıca, sentromer olarak bilinen genomun esrarengiz bileşenlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlaması da muhtemel. Bunlar, kromozomları bir arada tutan ve hücre bölünmesinde rol oynayan yoğun DNA demetleri, ancak şimdiye kadar tekrar tekrar tekrarlanan binlerce DNA dizisi içerdiğinden eşlenemez olarak kabul edilmişlerdi.

[old_news_related_template title="Bilim insanından şoke edici iddia: 'Önümüzdeki 20 yıl içinde yaşlanmayı önleyebiliriz'" desc="Altos Labs ile çalışan 61 yaşındaki İspanyol araştırmacı Juan Carlos Izpisua, yaşlanmanın 20 yıl içinde önlenebileceğini iddia ediyor. Izpisua, yaşı tersine çevirme ile ilgili yaptığı çalışmalar için 'başarıya yaklaşıyor olabiliriz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/14/iecrop/bilim_insani-reuters_16_9_1647263448.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilim-insanindan-soke-edici-iddia-onumuzdeki-20-yil-icinde-yaslanmayi-onleyebiliriz-7010336/"]

[old_news_related_template title="Önce Covid aşılarında kullanıldı, şimdi de kolesterol ve genetik hastalık tedavisinde..." desc="Hem Pfizer hem de Moderna'nın Covid-19 aşılarında kullandığı RNA, şimdi kolesterol sorununu gidermede ve genetik hastalıkları tedavi etmede de kullanılmak üzere mercek altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/15/iecrop/covid_asisi-reuters_16_9_1647352204.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/once-covid-asilarinda-kullanildi-simdi-de-kolesterol-ve-genetik-hastalik-tedavisinde-7012685/"]