Avusturya'da yer alan Viyana Veterinerlik Üniversitesi'nden bir ekip, çeşitli ırk ve yaştaki 96 köpeği incelemek için bir yöntem kullandı.

Bu yöntem, bir hayvanın insan niyetlerine karşı duyarlı olup olmadığını, örneğin bir şeyi yapmak konusunda isteksiz mi yoksa basitçe yapamıyor mu olduğunu ölçüyor.

Bunun için araştırmacılar ya ikramları sakladılar ya da karıştırdılar ve düşürdüler. Köpekler, araştırmacıların ne zaman "beceriksiz" ve ne zaman "kötü" davrandıklarını biliyor gibiydiler.

Times'ta yer alan habere göre, araştırmacılar, "Köpekler, yetersizlikten ziyade yiyecek aktarma isteksizliğine işaret eden eylemlere daha sabırsızca tepki gösterdi" dedi.


KÖPEKLER DAVRANIŞLARINI İNSANLARA GÖRE DÜZENLİYOR


Köpekler ayrıca beceriksiz denemeler sırasında kuyruklarını daha sağa salladılar, bu da hayvanların beceriksiz ama istekli deneyciyi daha olumlu bir ışıkta gördüklerini gösteriyor.

Sağ taraflı sallanmanın, beynin olumlu duyguların işlendiği sol tarafıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

BioRxiv'de yayınlanan makalelerinde, "Sakar durumda bulunan sağa doğru kuyruk önyargısı, köpeklerin beceriksiz deneycinin yiyeceği aktarma isteğini tanıdığı yorumunu destekliyor."

"Çalışmamız, evcil köpeklerin insan davranışlarındaki ince farklılıklara duyarlılığını vurguluyor ve davranışlarını buna göre nasıl ayarladıklarını gösteriyor" ifadesi yer aldı.

 

[old_news_related_template title="Evcil hayvanlarını Hong Kong'dan çıkarmak için özel jetler kiralıyorlar" desc="Hong Kong sakinleri şehir devletinden kaçarken evcil hayvan sahipleri, yanlarında hayvanlarını da götürebilmek için kesenin ağzını açıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/29/iecrop/evcil_hayvan-1shutterstock_16_9_1651271451.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/evcil-hayvanlarini-hong-kongdan-cikarmak-icin-ozel-jetler-kiraliyorlar-7107034/"]

[old_news_related_template title="Balıkçılıkta ıskarta ürünler evcil hayvanların beslenmesinde kullanılacak" desc=" İzmir Büyükşehir Belediyesi balıkçılıkta ıskarta ürünlerin evcil hayvan beslenmesinde kullanılması için harekete geçti. Bu alanda bir sektör oluşturmak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve yurtdışından paydaşlarla Erasmus-Plus Maripet projesinin tanıtım toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Paydaşlarımızla eğitim programları oluşturacağız. Farkındalık çalışmalarıyla beraber evcil hayvan gıda endüstrisine katkı sunacağız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/24/iecrop/66a621a4-9208-4185-8904-82bc1c0b0595_16_9_1653409294.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/balikcilikta-iskarta-urunler-evcil-hayvanlarin-beslenmesinde-kullanilacak-7153877/"]

 

[old_news_related_template title="Şaşırtan araştırma: Köpekler, corona virüsü tespit etmekte testlere göre daha başarılı" desc="Finlandiya'da yapılan yeni bir araştırma, çoban köpeklerinin corona virüsü tespit etmekte testlerden daha başarılı olduğunu ortaya koydu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/17/iecrop/indir-81_16_9_1652771634.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/sasirtan-arastirma-kopekler-corona-virusu-tespit-etmekte-testlere-gore-daha-basarili-7139306/"]