Tarikat mensubu olunca erkeklik nedir? Kadınlık nedir? Neyi benimsersen tarikatta inanmış insan oluyorsun? Şöyle ki; “Boş ol... Boş ol... Boş ol...” diye erkeğe otomatik, masrafsız, mahkemesiz boşanma hakkı veriyor.

Aynı hak kadına yok.

Hiç tartışmadılar!

Zihniyet taşlaştı!

Tarikat liderinin 6 yaşındaki kızını dini nikahla erkek müridi ile evlendirmesi bu zihniyetin ürünü... 6 yaşında kız çocuğunu evlendirmeyi “bir kötülük” olarak görmüyorlar fakat duyulmasını “çok fena” saydılar.

Dosyayı kapatacaklar!

Mahkeme gününü 6 ay sonraya (22 Mayıs 2023’e) attılar. Çünkü olayın içinde tarikat, iktidarın arkasında da tarikatlar var güçleriyle duruyor. 20 yıllık iktidar, tarikatları devlet kaynaklarından (yani halktan toplanan vergilerden) besleyip büyüttü.

★★★

Seçkin dikkat isterim!

Hıranur Vakfı’nın kendi hazırladığı internet sitesine göre İstanbul’un Sancaktepe İlçesi’nde 3.600 metrekare arsa içinde 18.000 metrekare kapalı alan binaya sahip yerleşkesi var. 5 dershane. 1 yatakhane. 2.500 metrekare iki katlı mescit. Bodrum katında 1 aşevi, 1 yemekhane, 1 buzhane, 1 ekmek fırını, 1 berber, 1 kantin, 1 terzi. Terzi cübbe ve sarık dikiyor.  Vakfın 750 öğrencisi. Çocuklara yatılı eğitim. Öğrenciler, hafızlık ve İslami ilimler eğitiminden geçiriliyor. 1 öğrenicinin 18 ay eğitimi sonunda toplam burs bedeli 4.500 TL.  Bütün masrafları Vakıf karşılıyor. Haftanın belli günlerinde sohbet toplantıları var. Binlerce kişi ağırlanıyor. Vakfın 2 katlı mescidi sohbet günlerinde toplam 7.000 kişiye ev sahipliği yapabiliyor. Yemekhanede her gün 1500 kişi için yemek pişiyor.

Aylık gideri ne?

Geliri nerden?

Vakıf sitesinde aylık gider belirtilmemiş fakat gelirlerin hayırsever yardımları, destekler, burs toplamalarla karşılandığı yazıyor.

★★★

Bu harcamalar için gerekli paranın toplanmasında devletin kurumları; milli eğitim, kültür turizm, sağlık bakanlıkları, iktidar partisi belediyeleri, valilerin aktardığı kamu kaynağı var mı, ne kadar?

Onu müfettiş bulacak.

Yani isterse bulacak!

Vakıflar Kültür Bakanlığı’na bağlı olduğu için müfettiş görevlendirdi. Bakalım müfettiş, tarikatın beslenme hortumlarının devletin hangi kurumlarına hangi yol ve yöntemlerle döşendiğini de bulup, açıklayabilecek mi?

Sanmıyorum.

Bence bulmayacak!

★★★

Olay duyulunca Hıranur Vakfı, internet sitesini kapattı. Ama sosyal medyada “fotoğraflı albümü” duruyor.  Vakfın Sancaktepe’de yasa dışı yollarla inşa edilen yerleşkesi, olay duyulunca Belediye ekiplerince mühürlendi. Bu yerleşkede iktidar önde gelenleri, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, kaymakamlar, iktidar belediye başkanlarının ziyaret sırasında çekilmiş fotoğrafları var.

Vakıf yayımlamış!

Görsün millet!

Arkamızda iktidar var.

Sırtımız iktidara dayalı!

Fotoğraflar!

İlişkilerin aynası!

★★★

Fotoğraf:

23 Mayıs 2017.

Hiranur Vakfı İletişim Birimimiz, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ yu ziyaret etti.

Fotoğraf:

Hıranur Yönetim Kurulu Başkanı ve Yurt içi Sorumlusu İçişleri Bakan Yardımcısını ziyaret etti.

(Bu iki ziyaretten sonra çok kısa bir süre sonra Hıranur’un kurduğu derneğe bağış toplama izni verildi.)

Fotoğraf:

1 Mayıs 2016.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Hıranur Vakfımızı ziyaret etti.

Fotoğraf:

25 Mart 2017.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Sancaktepe Belediye Başkanı, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı vakfımızı ziyarette bulundu.

Fotoğraf:

29 Aralık 2016.

Hiranur Vakfı adına Adem Coşkun Hoca TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celaleddin Güvenç’i makamında ziyaret etti.

Fotoğraf:

14 Şubat 2017

Hıranur Kurumsal İletişim Birimimiz AK Parti Kütahya Milletvekilimiz Sayın Vural Kavuncu’yu makamında ziyaret etti.

Fotoğraf:

9 şubat 2017.

Fotoğraf:

9 Ağustos 2017.

Fotoğraf:

8 Mayıs 2017.

Fotoğraf:

7 Şubat 2017

Böyle yüzlerce fotoğraf hepsi AK Parti Bakanı, bakan yardımcısı, milletvekili, belediye başkanı, kaymakam, vali ile karşılıklı ziyaretler. Fotoğrafların çekildiği odanın duvarında arka planda Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı’nın aslı portresi... Ve cübbeli, sarıklı tarikat üyesi erkekler ziyaret eden milletvekilini, belediye başkanını, kaymakamı dinlerken görülüyorlar.

★★★

 6 yaşındaki kız çocuğunun gelinlik giydirilip dini nikahla evlendirilmesinden çok olayın duyulmasını “kötülük” saydılar.

Buraya yazıyorum.

Davayı kapatacaklar!

Müfettiş!

Derine inmeyecek!