İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis ve siyaset yasağı cezası ile, İçişleri Bakanlığı’nca  İBB’de de terör bağlantılı  personel çalıştırıldığı iddiasıyla  hazırlanıp savcılığa gönderilen raporun amaçları aynı:

“Ne yapıp edelim de şu Ekrem İmamoğlu’nun önünü keselim. Cezalar ve yasaklarla olası Cumhurbaşkanı adaylığını engelleyelim. Ayrıca İBB’ye kayyım atayarak, bize bağlı yönetimi iş başına getirelim!..”

Yani bir taşla iki kuş vurmak.

Yani hem çok güçlü bir rakibi bertaraf etmek, hem de İBB kaynaklarını istedikleri gibi yönetmek!..

★★★

Shakespeare bir sonesinde “Beklemek cahennemdir” der..

Bir AKP önde geleninin “Hiçbir şey olmamışsa bile mutlaka bir şey olmuştur” gibi veciz (!) söylemiyle yenilenen İBB Başkanlığı seçimlerinde, Berkay Gezgin adlı küçük bir çocuğun “Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi” demesinden sonra gelişen süreç, İmamoğlu’nu umudun simgesi haline getirirken, iktidar için de gelecek seçimleri beklemeyi cehenneme dönüştürdü.

Onlar da biliyorlar ki; İmamoğlu siyaset sahnesinde varlığını sürdürdükçe “Her şeyin çok güzel olacağına” yönelik toplumsal inancı ellerindeki ezici medya gücü ve algı ordusuyla silemeyecekler.

O nedenle gelsin cezalar, gelsin yasaklar ve gelsin raporlar!..

★★★

Ekrem Başkan’a hapis ve siyaset yasağı cezalarının geldiği gün, artık boylu poslu bir delikanlı olan sevgili takipçim Berkay’ın sosyal medya hesabına baktım.

22 Haziran 2019’da, yani yenilenen İBB Başkanlığı seçiminden bir gün önce sabitlediği tweetinde “Hayatımın son gününe kadar bu kampanyanın sloganına ilham kaynağı olmanın onurunu yaşayacağım. Belki yarın sana oyumuzla destek veremeyeceğiz ama, benim gibi milyonlarca çocuğun bu ülkenin geleceğine dair umudu oldun. İyi ki varsın Ekrem abi...”


Ekrem İmamoğlu ve Berkay Gezgin...


★★★

Aynı gün semtin eczanesinden ilacımı alırken, güler yüzlü eczacımız, gözlerimin içine bakarak “Her şey çok güzel olacak Uğur Bey” dedi. Sonra bir kahve içmek için uğradığım kafenin saygıda kusur etmeyen garsonlarından biri “Abi bu adamlar bize Ekrem Başkanı daha çok sevdirmek için ellerinden geleni yapıyor. Allah onlardan razı olsun!” dedi...

Anladım ki toplum vicdanı kararını vermiş, her zaman olduğu gibi mağdurun yanında yerini almıştı.

Hele mağdur İmamoğlu gibi sevilen bir kişilikse...

★★★

İktidar kanadının giderek artan antidemokratik uygulamalarından, onlar için seçimleri beklemenin cehenneme dönüştüğünü görüyoruz ama, her şeyin değişeceğine inananlar için de iyimser bir beklentinin giderek yükseldiğini fark ediyoruz.

Evet herkes bekliyor...

Kimi sessiz bir başkaldırıyla, kimi inançla, kimi demokratik dirençle, kimi sabırla, kimi de tevekkülle... 

★★★

İktidarın gözü öylesine kararmış ki; Ekrem İmamoğlu’nu siyaset sahnesinden silmeyi hedef alan girişimlerin, yarın her şeyin daha güzel olacağına inanan geniş yığınlar üzerinde tonik etkisi yaptığını ve umut dolu geleceğin, onu beklemesini bilenlere gülümsediğini göremiyor...