Soruşturmacı gazeteci Timur Soykan, Türkiye’yi ayağa kaldıran bir insanlık suçunu ortaya çıkardı.

Değerli meslektaşımız, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun tarikat lideri babası tarafından 29 yaşındaki kişiyle evlendirildiğini fotoğrafları ve tüm belgeleriyle gözler önüne serdi.

Şimdi herkesin cevabını merak ettiği soru şu:

“Bundan sonra ne olacak, bu insanlık suçunun hesabı yargıda nasıl sorulacak?..”

Sorunun cevabını zaman içinde alacağız.

Ama Timur Soykan’ın neler yaşayabileceği sorusunu, benzer konuları daha önce soruşturup dört dörtlük gazetecilik başarılarıyla yargının ve kamuoyunun dikkatine sunan  gazeteci Mustafa Hoş’un başına gelenlere bakarak cevaplayabiliriz.

★★★

Mustafa Hoş şu haberleri yaptı:

Karaman’daki  Ensar yurdunda (dava konusu olan) 10, Adıyaman-Gerger’de 18, Kilis’te 14, İzmir-Dikili’de 9, Fıkıh-Der’de 20, Erzurum’daki iki ayrı Diyanet yurdunda 10 çocuğa tecavüz iddialarını soruşturup haberleştirdi.

Mustafa Hoş, bu insanlık dışı korkunç olayları takip ederken bakın neler yaşadı:

- Nurettin Yıldız, AKP’nin bir zamanlar “alim” kategorisinde yer alan isim. Bir söyleşisinde “6 yaşında çocukla evlenilir” dedi. Mustafa da bunu “pedofili savunucusu” diye eleştirince Yıldız, aleyhinde dava açtı. Uzun süre yargılandı. Bir duruşmada Yıldız’ın avukatı “İslam düşmanı” diyerek Mustafa’ya saldırmaya kalkıştı. Hakime de sert sözlerle müdahale etti. Ama hakim, bu saldırı girişimini kayda aldırmadı. Bunun üzerine Mustafa, avukatın saldırı girişimine karşılık verince, duruşmayı erteledi. Sonraki süreçte Nurettin Yıldız ile AKP’nin arası bozuldu. Mustafa da bu davadan beraat etti.

Nurettin Yıldız bununla da yetinmeyip “6 yaşında çocukla evlenilebilir” sözlerinin olduğu videonun telif haklarını aldı. Bu videoyu kullandığı için Mustafa’nın Twitter ve YouTube hesaplarını kapattırdı. Ayrıca kendisi ile ilgili yaptığı tüm haberlere erişim yasağı kararı çıkarttı.

★★★

- Karaman Ensar’daki çocuk tecavüzlerini araştırdığı dönemde sürekli tehdit edildi. Meslektaşlarının kendisiyle yaptığı Ensar konulu röportajların gazetelerde yayımlanması engellendi. TV’lere çıkarılmaması için haber merkezlerine telefonlar edildi. Aralarında Başbakanlıkta çalışan müşavirlerin de bulunduğu troller tarafından hedef gösterildi. Hakkında sahte tweetler ve mailler oluşturuldu. İsimsiz telefonlarla ev adresi verilerek öldürüleceği söylendi. Medyadan tamamen tecrit edildi. Karaman’a gittiği takdirde başına kötü şeyler geleceği söylendi. B.Ç. isimli bir kişi Twitter’da “Bu haysiyetsizi unutmayın. Elbet bir yiğit, bir yerden karşına çıkar” diye yazdı!..

★★★

- Adıyaman Gerger’deki İmam Hatip Okulu’nda bir hademenin çocuklara tecavüz ettiği öne sürülünce olayın üzerine gitti. Bu kişi okulda müdürden bile daha yetkili bir konumdaydı. Çünkü tarikat bağı vardı. İddiaya göre Müdür ve yardımcılarının göz yumması ile tecavüzleri gerçekleştirmişti. Haber yapmaması için yine tehdit edildi. Tarikat bağlantısının üzerine gitmemesi için uyarıldı!..

★★★

İzmir-Dikili’de kaçak olarak faaliyet gösteren Süleymancılar yurdunda temizlik görevlisi olan, ancak yönetmeliklere aykırı biçimde öğretmenlik de yapan bir kişinin çocuklara tecavüz ettiği öne sürülünce, Dikili’ye giderek araştırma yaptı. Orada da “Bu işleri fazla karıştırma” tehditleri aldı. Bilgi toplamaya çalışırken telefon numarasını mağdur ailelerin verdiği avukat “Beni aramayın. Sizle görüştüğüm öğrenilirse başım belaya girer” diyerek telefonu yüzüne kapattı!..

★★★

Kilis’te ise bir okul müdürünün çocuklara cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyordu. Bu kez müdürün bağlı olduğu aşiretten tehditler gelmeye başladı. Baroyu aradığında “Tepemize Suriye’den bombalar yağarken senin uğraştığın şeye bak” denilerek bilgi verilmedi!..

★★★

Denizli Çivril’de Süleymancılara ait yurtta çocuk tecavüzü yaşandı. Yurdun müdürü olarak görünen, ancak yasal olarak müdürlük yapmaması gereken kişi, istismara uğrayan çocuğu susması için tehdit etti. Tecavüzcüyü de başka bir ile gönderdi. Mustafa bunu haber yapınca, aleyhinde dava açtı. Savcılığa ifade verdi. Ama duruşmaya katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Başka bir davayla ilgili olarak Çağlayan Adliyesi’ne gittiği bir gün, yakalama kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı.

★★★

Fıkıh-Der adına açılan yurtta çocukların tecavüze uğradığı iddia edildi. Davayı takip için adliyeye gittiğinde sanık ailelerince tehdit edildi. Sanıklar da ifadelerinde tehdidi sürdürdüler.

★★★

Rize Ensar/Kızılay başkanlığı yapmış Mehmet Nuri Gezmiş,  çocuk tecavüzünden 24 yıl hapis cezası aldı. Bunu ortaya çıkardığı haberine erişim engeli kararı getirildi.

★★★

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “küçüğün rızası” sözlerini eleştirdiği için Bakan tarafından Twitter’da engellendi.

★★★

Erzurum Diyanet Yurdu’ndaki çocuk tecavüzü iddialarını haber yapınca RTÜK, programlarına katıldığı TV kanalına 3 ayrı ceza verdi. Twitter’da RTÜK’ün “Çocuk tecavüzcülerinin yanında yer aldığını” öne sürmesi üzerine RTÜK adına aradıklarını söyleyen kişilerce tehdit edildi. Oysa çocuklara tecavüzün yanı sıra korkunç işkenceler de yapılmıştı. Bunu haberleştirdiği için yurt görevlileri tarafından savcılığa şikayet edildi. Savcılık kovuşturma başlatınca polise gidip ifade verdi.

Hakkında dava açılıp açılmayacağı henüz belli değil...

★★★

Değerli gazeteci kardeşim Mustafa’nın yaşadıklarına bakın, Timur Soykan’ın başına gelecekleri tahmin edin.

Niketim hemen karalamaların  ve saldırıların hedefi oldu.

Demem o ki, insanlık suçlarını ortaya çıkarmak için hayatlarını ortaya koyan bu yiğit gazetecileri zorda kaldıkları zaman yalnız bırakmayalım, yanlarında yer alalım ve daha çok destekleyelim...