Olay Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Asmalıevler Mahallesi 6603 sokakta meydana geldi.

Tek katlı evin önünde bir çocuğun ağladığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri, içeri girdiklerinde evde Murat Aslan K. bebeğin hareketsiz yattığını gördü. Çağırılan sağlık ekipleri, bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi.



Cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri, bebeğin şüpheli ölümü üzerine detaylı inceleme yaptı.

Evde bulunan biri 9 aylık, diğeri 5 yaşındaki 2 kardeşi ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.



‘ANNE KAÇTI’

Olaydan sonra kaçan üç çocuğun annesi Güler K (27)’nın bulunması için çalışma başlatıldı.

Evin bir süre önce çocuğun annesi Güler K’nın erkek arkadaşı olduğu öne sürülen kişinin yakınları tarafından kiralandığı, anne ve çocukların burada misafir olarak bulundukları ileri sürüldü. Çocukların babasının ise cezaevinde olduğu öğrenildi.



‘DARP VE SİGARA İZLERİNE RASTLANDI’

Murat Aslan’ın yapılan otopsisinde küçük bedeninde sigara söndürüldüğüne dair emareler ve darp izleri bulundu.

Cesetten alınan numuneler kesin ölüm nedeninin bulunması amacıyla Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polis gece geç saatlerde anne Güler K’nın yerini tespit ederek gözaltına aldı. Genç annenin çocuğun ölümünden sonra evi terk ettiği ileri sürüldü.

Annes Güler K.


Olayla ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çocuğun ölümü ile bağlantılı olduğu düşünülen iki kişi daha gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 yaşındaki Murat Aslan Kılıç'ın ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Başlatılan soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

* "26 Ocak 2023 tarihinde Denizli'de 2021 doğumlu M.A.K.'nin ikametinde ölü bulunması olayıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili, ölen çocuğun annesi gözaltına alınmıştır.

* Aynı evde bulunan 2018 doğumlu S.Y.K. ve 2022 doğumlu E.K. isimli diğer kardeşler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edilerek koruma altına alınmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir."