Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) dün Ankara'da gerçekleştirilen 4'üncü Olağan Büyük Kongresi'nde yüzlerini kapatan 2 kişi, sahneye çıkarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı. Bir süre sahnede kalan 2 kişi, daha sonra inip alandan kaçtı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüpheli, dün gözaltına alındı. Şüpheliler, bugün Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden 1'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, A.Y. çıkarıldığı hakimlikçe 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı. (DHA)
HEDEP kongresinde Öcalan posteri açan şüphelilerden 1'i tutuklandı
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) 4'üncü Olağan Büyük Kongresi'nde PKK/KCK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtığı suçlamasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i, tutuklandı.