Muğla’nın Fethiye ilçesinde tatil yapan Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz, Ölüdeniz Mahallesi Faralya Koyu’nda denizde yüzerken kalp krizi geçirdi.

Denizden baygın vaziyette çıkarılan Karagöz hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm çabalara rağmen Büyükelçi Karagöz'ün kurtarılamadığını belirtti.



BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'ü ani bir şekilde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Büyükelçimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadeleri yer aldı.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN'DAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Murat Karagöz'ün vefatı dolayısıyla taziye mesajı paylaştı. Fidan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Büyükelçi Karagöz'ü, çalışkanlığı ve güler yüzü ile hatırlayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Eski Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bakanlığım döneminde yakın çalışma arkadaşlığı yaptığımız Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz’ü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisini güler yüzlü, çalışkan ve özverili bir insan olarak hatırlayacağız. Kıymetli ailesinin acısını paylaşıyor yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" dedi.

MURAT KARAGÖZ KİMDİR?

1967 İstanbul doğumlu olan Büyükelçi Karagöz, diplomasi mesleğine 1989 yılında adım atmış, 15 Mart 2023 tarihinde Portekiz'deki Lizbon Büyükelçiliği’nde göreve başlamıştı. Çeşitli ülkelerde diplomasi görevlerinde bulunan, Almanca ve İngilizce bilen Büyükelçi Karagöz, 1 çocuk babasıydı.