İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kentteki 11 binanın Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında 14 Şubat'ta yakalanan 15 zanlıdan 5'inin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheliler E.N.S, A.Ş, H.Z.Y, H.A. ve Ö.F.G, tutuklandı.

Soruşturma çerçevesinde yakalanan diğer 10 zanlının işlemleri ise sürüyor.

Kentte inşa edilen Mete, Sami Bey, Ekim, Alpargün, Belük, Sinem, Tutar Yapı, Zeray, İhsan Bayram, Özgür ve Kubilay apartmanlarının depremlerde yıkılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aralarında inşaat mühendisi, müteahhit, statikten sorumlu fenni mesul ve kooperatif yöneticilerinin de olduğu 15 şüpheli, 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

5 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Adana'da, depremde yıkılan 11 binanın yapımında ihmalleri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Polis ekiplerinin, 5 şüpheliyi daha 'olası kastla yaralama ve ölüme sebep olma' suçundan gözaltına aldığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan toplam 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

TUTUKLU SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Bugün gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden Atilla T., Tamer E., Cem A., Abdullah Y., Ferit I., Celal G. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Diğer şüpheliler Ömer Ş. ve Fahri P. adli kontrol şartıyla, Saffet Y. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. DHA-AA