Amerika Birleşik Devletleri'nin iç istihbarat ve güvenlik gücü FBI ve İngiliz iç istihbarat teşkilatı MI5, terör gruplarının veya düşman devletlerin bomba yapmak veya seçimleri engellemek için yapay zekâyı kullanmaya çalışabileceklerini söyledi.

Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'nın iç istihbarat teşkilatlarının başkanlarıyla konuşan MI5 genel müdürü Ken McCallum ve FBI direktörü Christopher Wray, gelişmeleri izlediklerini ve ortaya çıkan tehditlerle mücadele etmek için özel sektördeki uzmanlarla işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

McCallum, "Güvenlik konusunda deneyimliyseniz, bu kontrollerin aşılmaz olduğuna güvenmek akıllıca olmaz. Dolayısıyla bu sistemlerden bazılarının, üreticilerinin amaçlamadığı eylemler için kullanılabileceği konusunda ciddi bir risk var" dedi.

Wray ise şunları söyledi: "Yapay zekânın esasen terör propagandasının dağıtımını veya yayılmasını güçlendirmek için kullanıldığını gördük."

McCallum, yapay zekayla ilgili bazı güvenlik risklerinin kasım ayı başında Rishi Sunak'ın küresel yapay zekâ zirvesinde tartışılacağına inandığını ve sektörün konuya duyarlı olduğunu söyledi.