Yaklaşık 50 yıldır aralıksız kaynayan bu çorba bir seyahat blog yazarı tarafından büyük bir cesaretle denendi. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bulunan ünlü Wattana Panich restoranına yapılan ziyarette, şehrin simgesi haline gelmiş bu eşsiz yemek geleneği tüm dünyada dikkat çekti.
Seyahat blog yazarı Daniel Pinto, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, 1976’dan beri aynı erişte çorbasının piştiği dev wok’un görüntülerini takipçileriyle paylaştı. Pinto, çorbanın neredeyse 50 yıldır kesintisiz bir şekilde pişirildiğini ve sadece malzemelerin eklenerek devam ettirildiğini aktardı. Restoranın sahipleri, başladıkları andan itibaren pişirmeyi hiç durdurmamış ve her gün taze malzemelerle çorbanın üzerine eklemeler yaparak, yemeği sürekli olarak pişiriyor.
Wattana Panich restoranının, Bangkok’un merkezine uzak olmasına rağmen oldukça ünlü bir yer olduğu belirtilirken Pinto, restoranın duvarlarında Michelin önerilerini görmekle birlikte oldukça mütevazı bir atmosferin hâkim olduğuna dikkat çekiyor.
TENCERE HİÇ YIKANMIYOR MU?
Ancak, bu geleneksel yemeği tatmak biraz cesaret gerektirebilir. Çorba, taze malzemelerle pişirilmiş olsa da, bazı takipçiler tencerenin hiç yıkanmaması konusunda endişelerini dile getirdi. Kullanıcılar, bu durumun hijyenik olup olmadığı konusunda soru işaretleri oluştururken "Tencere hiç yıkanmıyor mu?" şeklinde sorular sordu. Başka bir takipçisi ise "Kimse tencerenin ortasında duran iki plastik poşetten bahsetmiyor" şeklinde ifadelere yer verdi.
Öte yandan, pişirme yöntemini savunan bir kişi ise, bu tarz yemeklerin tarihsel bir geçmişe dayandığını belirterek, "Sürekli pişen bir yemek, insanlık tarihindeki en güvenli yemek olabilir" diyerek, bu geleneğin geçmişte de görülen bir pişirme tarzı olduğunu hatırlattı.