İçeriğinde bulunan yağlar kilo vermeyi kolaylaştırır. Kişiyi tok tutar, bu nedenle ara öğünlerde 10-15 adet badem tüketilebilir. Çiğ, tuzsuz ve kavrulmamış olanı tercih etmeniz daha yararlı olacaktır. shutterstock_97357556-custom Badem, beden ve zihnin yorgunluğunu giderirken, böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları da yok eder. shutterstock_144465913-custom Safra taşlarının oluşumunu engeller. shutterstock_192078074-custom İçeriğinde bulunan yağ asitleri ve enzimler kalp ve damar hastalıklardan korur. shutterstock_291330404-custom İyi ve kötü kolesterolün dengelenmesi için badem oldukça faydalıdır. shutterstock_313638485-custom Dengesiz kolesterolün oluşturduğu hastalıkları oluşturan kolesterolün düzenlenmesi hastalıklara yakalanma olasılığını oldukça azaltır. shutterstock_318276395-custom Fosfor kemik sağlığının korunmasında önemli bir etkiye sahiptir. Yaşlanmayla birlikte artan kemik ağrılarının önlenmesinde ve dişlerin dayanıklılığını artırmada badem mutlaka günlük olarak tüketilmelidir. shutterstock_364114874-custom E vitamini açısından zengin olan badem antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını önemli ölçüde korur. Magnezyum, folik asit bulunması kalp hastalıklarından bünyeyi korur ve arterlerde leke oluşumuna engel olur. shutterstock_365381897-custom Alkali açısından zengin olan badem bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımını sağlayan alkali içeriği vücudu olası hastalıklara karşı korur. shutterstock_374193478-custom Badem ile yapılan yağlar, badem sütleri cildi onarmada önemli bir yere sahip. Birçok nemlendirme ve temizleme ürünlerinde kullanılan badem günlük olarak tüketildiğinde cilt sağlığınızı korur. shutterstock_388260778-custom Potasyum içeriğinden dolayı kan basıncını düzenleyen badem kan basıncında oluşan iniş çıkışların da engellenmesini sağlar. shutterstock_538612636-custom Riboflavin, manganez ve bakır içeren badem enerjinin artmasını sağlayarak kişinin daha aktif olmasına destek verir. shutterstock_549220096-custom Diyet lifi açısından zengin olan badem kolon kanserinin oluşmasını önler. shutterstock_568684747-custom Yemeklerden sonra tüketilen badem insülin ve glikozun artmasını engellemeye yardımcı olur. Badem tüketerek şeker düzeyinizi sağlıklı seviyede tutabilirsiniz. shutterstock_568984135-custom Lif açısından zengin olan badem kabızlığın giderilmesinde etkili bir besindir. Araştırmalara göre günde 5 tane badem,  kabızlığın giderilmesi için yeterlidir. shutterstock_568684747-custom