11. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem? İşte lezzetli ve doyurucu tarifler…
Ramazan’ın neredeyse yarısını geride bıraktığımız 11. Gün iftar menüsü lezzetini kaybetmeden şahane yemeklerle devam ediyor. Büyük sofralar kurduğumuz 11.gün iftar menüsünde neler var? İşte birbirinden lezizi yiyecekler.
İftara ne pişirsem diye düşünenler için hazırladığımız içinde birbirinden lezzetli yiyecekler olan 11. Gün iftar menüsü hazırlıklarına başlayabiliriz. Leziz bir çorba ve şahane bir ana yemek sonrasında muhteşem bir tatlı iyi gider diyorsanız işte buyurun 11. Gün iftar menüsü tarifleri…
-Yüksük çorbası tarifi
Mantıyı hiç bu kadar lezzetli yememiştiniz. İşte yüksük çorbası tarifi…
[old_news_related_template title="Yüksük çorbası tarifi" desc="Mutfağımızın geleneksel lezzetlerinden biri olan yüksük çorbası tarifi çok besleyici ve pratik bir çorbadır. İçinde bulunan malzemelerden dolayı oldukça da doyurucu olan yüksük çorbası bazı yörelerde mantı çorbası olarak da bilinir. İşte yüksük çorbası malzemeleri ve pratik tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/10/iecrop/yuksuk-corbasi-shutterstock_16_9_1557505492.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/yuksuk-corbasi-tarifi-yuksuk-corbasi-nasil-yapilir-szcu9/"]
-Pazı sarması tarifi
Yaprak sarmanın en büyük rakibi olan pazı sarması için ekran başına. İşte tarifi…
[old_news_related_template title="Pazı sarması tarifi" desc="Sarmanın en büyük rakibi olan pazı sarması özellikle Karadeniz mutfağında çok tercih edilir. Yumuşacık pazı yaprağı ile yapılan pazı sarması hafif ekşi bir tatla da bambaşka bir lezzet katar. İşte pazı sarması malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/02/iecrop/sarma-shutterstock_16_9_1556815424.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/pazi-sarmasi-tarifi-pazi-sarmasi-nasil-yapilir-szcu9/"]
-Ramazan pidesi tarifi
[old_news_related_template title="İftarın olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi" desc="Ramazan’ın en sevilen lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi için dakikalarca kuyrukta beklemek istemiyorsanız işte tarifi burada. Ramazan pidesi tarifi ile en güzel en lezzetli pideleri siz yapabileceksiniz. İşte ramazan pidesi için gerekli malzemeler ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/08/iecrop/ramazan-pidesi-shutter-2_16_9_1557327524.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/iftarin-olmazsa-olmazi-ramazan-pidesi-tarifi-ramazan-pidesi-nasil-yapilir-szcu9/"]
-Fincan tatlısı tarifi
Dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz mis gibi bir tatlıya ne dersiniz? İşte fincan tatlısı malzemeleri ve tarifi…
Fincan tatlısı malzemeleri;
- 1 lt süt
- 2 fincan un (Kahve fincanı)
-1 kaşık tereyağı
- 2,5 fincan toz şeker
- 1 paket vanilya
-Hindistan cevizi
Fincan tatlısı yapılışı
Derin bir tencerenin içinde unu, şekeri ve sütü çırpma teli yardımı ile karıştırılarak muhallebi kıvamına getirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Daha sonra biraz daha karıştırıp kapatın.
Kahve fincanlarının içine koyup bir parmak kadar boşluk bırakın. Bu şekilde buzdolabına koyduğunuz muhallebileri 4 saat kadar dinlendirin. Daha sonra çıkarıp yavaşça fincanların içinden çıkartın ve Hindistan cevizine bulayın.
Dilediğiniz bir meyve ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.