11. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem? İşte lezzetli ve doyurucu tarifler…

Ramazan’ın neredeyse yarısını geride bıraktığımız 11. Gün iftar menüsü lezzetini kaybetmeden şahane yemeklerle devam ediyor. Büyük sofralar kurduğumuz 11.gün iftar menüsünde neler var? İşte birbirinden lezizi yiyecekler.

11. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem? İşte lezzetli ve doyurucu tarifler…

İftara ne pişirsem diye düşünenler için hazırladığımız içinde birbirinden lezzetli yiyecekler olan 11. Gün iftar menüsü hazırlıklarına başlayabiliriz. Leziz bir çorba ve şahane bir ana yemek sonrasında muhteşem bir tatlı iyi gider diyorsanız işte buyurun 11. Gün iftar menüsü tarifleri…

-Yüksük çorbası tarifi

Mantıyı hiç bu kadar lezzetli yememiştiniz. İşte yüksük çorbası tarifi…

Yüksük çorbası tarifi İlginizi Çekebilir Yüksük çorbası tarifi

-Pazı sarması tarifi

Yaprak sarmanın en büyük rakibi olan pazı sarması için ekran başına. İşte tarifi…

Pazı sarması tarifi İlginizi Çekebilir Pazı sarması tarifi

-Ramazan pidesi tarifi

İftarın olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi İlginizi Çekebilir İftarın olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi

-Fincan tatlısı tarifi

Dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz mis gibi bir tatlıya ne dersiniz? İşte fincan tatlısı malzemeleri ve tarifi…

Fincan tatlısı malzemeleri;

– 1 lt süt
– 2 fincan un (Kahve fincanı)
-1 kaşık tereyağı
– 2,5 fincan toz şeker
– 1 paket vanilya
-Hindistan cevizi

Fincan tatlısı yapılışı

Derin bir tencerenin içinde unu, şekeri ve sütü çırpma teli yardımı ile karıştırılarak muhallebi kıvamına getirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Daha sonra biraz daha karıştırıp kapatın.

Kahve fincanlarının içine koyup bir parmak kadar boşluk bırakın. Bu şekilde buzdolabına koyduğunuz muhallebileri 4 saat kadar dinlendirin. Daha sonra çıkarıp yavaşça fincanların içinden çıkartın ve Hindistan cevizine bulayın.

Dilediğiniz bir meyve ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.