16. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem? İşte lezzetli ve doyurucu tarifler…
Ramazan tüm neşesi ile devam ederken iftar sofraları da aynı bereket ve neşe ile donatılmaya devam ediyor. 16.gün iftar menüsü siz ve sevdiklerinizin damak tadına uygun harika yemeklerden oluşuyor. İşte ayrıntılı tarifleriyle 16.gün iftar menüsü…
Kusursuz iftar soflarıyla sevdiklerine harika bir Ramazan yaşatmak isteyenler için hazırladığımız yemek tarifleri herkesin beğenisini kazanacak. 16.gün iftar menüsü ile sunduğumuz yemeklerde hem pratik hem de lezzetli tariflerden oluşuyor. İşte tadı damaklarda kalacak iftar menüsü ve ayrıntılı tarifleri…
-Pratik ezogelin çorbası
Herkesin sevgilisi, sofraların vazgeçilmezi ezogelin çorbasını daha kolay hale getirdik. İşte pratik ezogelin çorbası tarifi…
[old_news_related_template title="Sofraların vazgeçilmezi ezogelin çorbası nasıl yapılır?" desc="Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ezogelin çorbası bol malzemesiyle doyurucu bir tarif. Ezogelin çorbası tarifi lezzetli olmasının yanı sıra yapımı hayli zahmetli olabiliyor. İşte bu nedenle sizin için pratik ezogelin çorbası tarifi hazırladık. Bu tarif ile birlikte sofranızda hem besleyici hem lezzetli hem de pratik bir çorba hazırlamış olacaksınız. İşte pratik ezogelin çorbası malzemeleri ve yapımı…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/02/iecrop/ezogelin-shutterstock_16_9_1554222415.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/pratik-ezogelin-corbasi-tarifi-ezogelin-corbasi-nasil-yapilir-szcu9/"]
-Pastırmalı kuru fasulye tarifi
Geleneksel lezzetlerimizin en beğenileni olan pastırmalı kuru fasulye iftar sofranıza yakışacak türden bir tarif. İşte pratik pastırmalı kuru fasulye tarifi…
Pastırmalı kuru fasulye malzemeleri;
2 bardak kuru fasulye
2 soğan
2 yeşil biber
2 kaşık tereyağı
½ kaşık domates salçası
½ kaşık biber salçası
10-12 dilim pastırma (çemensiz)
½ kaşık un
3 bardak sıcak su
Tuz
Kimyon
Pastırmalı kuru fasulye tarifi
Kuru fasulyeyi yapmadan bir gece önce suya koyup bekletin.
Ertesi gün tencerenin içine tereyağını koyup eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Hafif kavurun. Doğradığınız biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra salçaları koyun ve üzerine unu ilave edin. Yaklaşık 3 dakika kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra sıcak suyu yavaşça ekleyin ve bu esna da hafif karıştırın. Üzerine nohutları ekleyin. En sonra dilimlediğiniz pastırmaları ve baharatını ekledikten sonra 25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
-Fırında kabak mücveri tarifi
Mücver yapmak istiyorsunuz ancak yağından şikâyet ediyorsanız işte fırında kabak mücveri tarifi…
[old_news_related_template title="Fırında kabak mücver tarifi" desc="Mücver severler bu tarifimiz sizin için. Fırında kabak mücver ile hem lezzeti hem de hafifliği bir arada bulabilirsiniz. Fırında kabak mücver pratik yapımı ile sofranıza harika bir tat katacak. İşte fırında mücver tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/05/iecrop/kabak-mucver-shutter_16_9_1554478526.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/firinda-kabak-mucver-tarifi-firinda-kabak-mucver-nasil-yapilir-szcu9/"]
-Nurtaç tatlısı tarifi
Eğer daha önce hiç tatmadıysanız bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir tatlıdan mahrum kalmışsınız. İşte nurtaç tatlısı tarifi…
[old_news_related_template title="Nurtaç tatlısı tarifi" desc="Klasik tatlılardan farklı bir lezzet denemek isteyenler için nurtaç tatlısı tam aranan tarif. Nurtaç tatlısı hem kolay hem de çok lezzetli… İşte nurtaç tatlısı malzemeleri ve yapımı…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/05/iecrop/nurtac-tatlisi_16_9_1554481949.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/nurtac-tatlisi-tarifi-nurtac-tatli-nasil-yapilir-iste-puf-noktasi-szcu9/"]