Geçen hafta Duble Meze’nin Karaköy’de yeni bir şube açtığını duyunca uzun zamandır gitmediğim Karaköy’e gitmek için bahane oldu bana… Türkçe müzikler, geleneksel Türk mezeleri, deniz ve Galata Kulesi manzarası gerçekten Karaköy’e yeni bir soluk getireceği inancındayım. Ekip son derece İstanbul’a hakim diyebiliriz. Senelerdir Papermoon’da bar şefi olarak çalışan ödüllü sommelier Sabri Apatarkan işin başında… duble-meze-ic Senelerin gece hayatı patronlarından Celal Çapa’nın başarılı oğlu Emre Çapa da ortaklardan…Dekorasyon hiç kasmayan rahat bir tarz…İş çıkışı, bence Karaköy’de gidilecek iyi bir alternatif diyebiliriz. Benim için bir restoranın yaşsız olması çok önemli, Duble Meze de bunlardan biri olmuş, her yaştan insan görmek mümkün… Yemekler son derece başarılıydı diyebilirim… kabak-mucver Antalya piyazı, keşkekli büryan, ısırgan otlu mücver, tahinli patlıcan, paprikalı yoğurt soslu etli pazı sarma, seferihisar mantısı, hardallı levrek, ızgara yonga ciğer ve ızgara ahtapot menüdeki favorilerimdi. hardalli-levrek Seferihisar mantısını tereyağında kavrulmuş çıtır nohut ile servis etmeleri, hardallı levreğe trüf yağı eklemeleri, ızgara ciğeri hellim ve karamelize kırmızı soğan ile servis etmeleri hoşuma giden detaylardı. izgara-yonga-ciger1 Nostaljik Türkçe müzikler ambiyansı tamamlıyor. Yemekten sonra müziğin sesi biraz daha yükseliyor ve daha eğlenceli bir hal alıyor. Fiyatları da verdikleri hizmet kalitesine göre gayet uygun diyebiliriz. Rezervasyon yaptırmanız şart, hafta içi bile çok yoğun. seferi-hisar-mantisi