Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Gavurdağ salatası nasıl yapılır? İşte gavurdağ salatası ve püf noktaları…
Gavurdağ salatası nasıl yapılır? İşte gavurdağ salatası ve püf noktaları…
Birbirinden lezzetli tatların bir araya gelmesiyle oluşan salata çeşitlerinden biri de Gavurdağ salatasıdır. Gaziantep yöresine özgü olan Gavurdağ salatası aynı zamanda evde de kolayca hazırlanabilir. Gavurdağ salatasının tarifini sizler için paylaşıyoruz.
Sozcu.com.tr
Gurme 18 Eylül 2019 - 17:12

Gaziatep'in eşşiz kebaplarının yanında sıkça tüketilen Gavurdağ salatası aynı zamanda hafif bir lezzet olduğu için tercih edilebilir. Nar ekşisi ve cevizin salataya ne kadar yakıştığını ve bir lezzet şölenine dönüştüğünü görmek için evde hazırlayabileceğiniz Gavurdağ salatası sevdiklerinizle yediğiniz güzel yemeklerde sofralarınıza eşlik edecek. İşte muhteşem Gavurdağ salatası tarifi ve malzemeleri.

GAVURDAĞ SALATASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

-4 tane domates

-4 tane yeşil biber

-1 adet kuru soğan

-3-4 sap taze soğan

-Maydanoz

-1 kase iri dövülmüş ceviz

-Zeytinyağı

-Nar ekşisi

-Sumak

-Tuz

GAVURDAĞ SALATASI TARİFİ

Yeşil biberler ve domatesler küp küp ve ince ince doğranır. İncecik doğranan kuru soğan tuz ile ovulur. Ve son olarak incecik kıyılan yeşil soğan ve maydanoz tüm malzemeyle beraber geniş bir kasede karıştırılır. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir ve son olarak ceviz ve sumak ilave edilir. Gavurdağ salatası hazır.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 17:32 - 18.09.2019