Havuçlu patatesli bezelye yemeği nasıl yapılır? İşte sebzeli bezelye yemeği yapılışı ve kalori miktarı
Evde besin değeri yüksek havuçlu patatesli bezelye yemeği yapmak artık çok kolay. Yaz aylarına girmek üzere olduğumuz bu dönemde hem besleyici hem doyurucu hem de düşük kalorili bezelye yemeği nasıl yapılır? sorusunun yanıtı...
Havuçlu patatesli bezelye yemeği nasıl yapılır? sorusunu haberimizde yanıtlıyoruz. Hafif, düşük kalorili ve sebzeli bezelye yemeği yapılışı ile hem kendinizi hem de konuklarınızı mutlu edebilirsiniz.
Bezelye Yemeği Malzemeleri
2 adet orta boy patates,
1 adet orta boy havuç,
1 kilo ayıklanmış bezelye,
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre),
1 tatlı kaşığı pul biber,
3 su bardağı sıcak su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Bezelye Yemeği Tarifi
Bezelye Yemeği Yapılışı
Bezelye yemeği yapmak için öncelikle patatesler ile havucun kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğrayın.
Soğan yemeklik olarak doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kavurun
Kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun
Daha sonra üzerine patates, havuç ve bezelyeler eklenip karıştırın
Tuz ile pul biber serpiştirilip 1-2 dakika karıştırarak kavurun
Son olarak 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Bezelye yemeği kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır.
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir (35-40 dakika kadar).
Süre sonunda pişirilen yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edin
Bu ölçüler ile 5-6 kişilik yemek elde edebilirsiniz.
Not; Yemek piştikten sonra gerekli görürseniz sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Konserve bezelye kullanmak isterseniz, patates ve havuç yumuşadıktan sonra ilave edin (yemeği ocaktan almadan 5 dakika kadar önce).
250 gr'lık bir porsiyon bezelye yemeği yaklaşık olarak 201 kcal'dir