Kereviz faydaları saymakla bitmeyen bir sebze. Sofraların lezzet derinliğini artıracak olan kereviz tarifi ise havuçlu ya da cevizli olarak uygulanabiliyor. İşte kereviz salatası nasıl yapılır sorusunun cevabı, kereviz salatasının kalorisi ve kereviz salatası tarifi... HAVUÇLU KEREVİZ SALATASI TARİFİ VE KALORİSİ Havuçlu kereviz salatası 200 gramında 125 civarında kalori bulunduruyor. Havuçlu kereviz salatası tarifi şu şekilde; Malzemeler; 2 adet kereviz 3 adet havuç Yoğurt Mayonez Ceviz Tuz Yapılışı; Öncelikle yoğurdun içerisine mayonezi ve tuzu katıp karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletirken kerevizleri soyup hemen rendeliyoruz Rendelediğimiz kerevizleri rendeledikçe hızlı bir şekilde yoğurdumuzun içerisine atıyoruz. Çünkü kerevizler çabuk kararıyorlar. Ardından havuçları soyup rendeleyip ve cevizleri katıp harmanlıyoruz. shutterstock_1062739703 CEVİZLİ KEREVİZ SALATASI TARİFİ VE KALORİSİ Cevizli kereviz salatası da bir porsiyonda yaklaşık 130 kalori içeriyor. Tarifi ise şu şekilde... Malzemeler; 2 kereviz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 2 diş sarımsak Tuz Karabiber 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Ceviz içi İnce kıyılmış maydanoz Yapılışı; Rendelediğiniz kerevizi zeytinyağında 6-7 dakika soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Süzme yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Mayonez, ezdiğiniz sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip hafif çırpın. Soğuyan kerevizler ve ince çekilmiş ceviz içi ilave edip karıştırın. Salatayı bir servis tabağına alın. Üzerini bütün ceviz içi parçaları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.