Mutfağımızın en besleyici ve en sevilen bakliyatlarından biri olan nohut ile harika bir yemek yapabileceğiniz gibi salata, pilav, meze, ezme gibi birçok tarif de yapabilirsiniz. Bugün size tadına doyum olmayan bir nohut yemeği yapacağız. Nohut yemeği için vereceğimiz püf noktaları mutlaka dikkate almalısınız. İşte nohut yemeği tarifi… NOHUT TARİFİ Nohut yemeği yapılışı Düdüklü tencerenin içine yağları koyup kızdırın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Biraz kavurduktan sonra etleri ilave edin. Bu şekilde de kavurun. Daha sonra salçaları koyun ve karıştırın. Ardından nohutları ekleyin. Baharatlarını atın. Suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 25 dakika sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun. Nohut yemeği püf noktaları -Nohut yemeği yaparken nohutları yumuşaması için bir gece öncen suya koyup bekletmelisiniz. Böylece daha güzel pişip yumuşak olacaklar. -Nohutları koyduğunuz suya bir çay kaşığı karbonat koyarsanız kabukları kolaylıkla soyulacaktır. -Nohutların haşlama suyuna birkaç damla limon eklerseniz daha kolay yumuşayacaktır. -Nohut yemeği pişerken yüzeyde oluşan köpükleri alın. Böylece sindirimi kolaylaşacak ve gazı önleyecektir. -Nohut düdüklü tencerede 20 dakika, normal tencerede 1 saat kısık ateşte pişirin. -Eğer nohut yemeğini akşam yiyecekseniz, yemeği sabah yapmanız lezzetini daha iyi vermesini sağlayacaktır. Nohut yemeği malzemeleri -350 gr kuşbaşı et -1 kase nohut -3 kaşık tereyağı -1 kaşık sıvı yağ -1 tane soğan -1 kaşık domates salçası -1 kaşık biber salçası -Tuz -Karabiber -Kırmızı toz biber -2 bardak su