Börek denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan su böreği büyük küçük herkesin damak tadına hitap etmektedir. Ancak su böreği yapımı biraz meşakkatli bir tarif olduğu için pek tercih edilmez. Sizin için hazırladığımız hazır yufkadan su böreği tarifi ile siz de kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte ayrıntılar… SU BÖREĞİ TARİFİ Büyük bir kabın içinde sütü ve sıvı yağı karıştırın. Fırın tepsisini hafif yağladıktan sonra ilk yufkayı serin. Ardından diğer yufkayı parçalara bölün ve her parçayı sütlü karışımına batırın ve ilk yufkanın üzerine serin. Üzerine iç harç için gerekli malzemeleri karıştırıp serpin. Ardından yine iki yufkayı parçalayıp karışıma batırıp serin. Sonra tekrar iç harç serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde serin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üstünü bir tepsiyle kapatın ki börek yumuşasın. Afiyet olsun. SU BÖREĞİ MALZEMELERİ Hazır yufkadan su böreği malzemeleri -6 tane yufka -1 bardak sıvı yağ -2 bardak süt -3 tane yumurta İç harcı için; -1 kase beyaz peynir -Maydanoz [old_news_related_template title="Ispanaklı börek nasıl yapılır? Pratik ıspanaklı börek tarifi..." desc="Ispanaklı börek birçok kişinin vazgeçilmezi. Ispanak ve hamur işini sevenler bu ikiliyi bir araya getiren tarifi yazımızdan inceleyebilirler. Türk mutfağında sıkça hazırlanan yemeklerden olan ıspanaklı börek için gerekli malzemeleri ve yapılışını sizler için derledik. Peki Ispanaklı börek nasıl yapılır? İşte pratik ıspanaklı börek tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/17/iecrop/ispanakli-borek_16_9_1589726294.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/ispanakli-borek-nasil-yapilir-pratik-ispanakli-borek-tarifi/"]