Yapılışı biraz zaman alan, biraz meşakkatli olsa da o müthiş tadı için tüm bunlara değer diyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için hazırladığımız perde pilavı tarifi sayesinde akşam yemeği için harika bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte baharatı, tavuk eti, bademi ile birlikte bir tabak yiyenin bir tabak daha isteyeceği perde pilavı için gerekli malzemeleri ve ayrıntılı tarifi… Perde pilavı malzemeleri Hamuru için; -50 gr tereyağı -1 kahve fincanı sıvı yağ -1 kahve fincanı yoğurt -1 kahve fincanı su -½ kaşık sirke -½ kaşık tuz -½ kaşık karbonat -Aldığı kadar un Pilavı için; -2 tane tavuk budu -1,5 bardak pirinç -3 bardak tavuk suyu -½ çay bardağı zeytinyağı -1,5 tatlı kaşığı tuz -½ kaşık toz şeker -½ kaşık karabiber -2 kaşık kabuksuz badem -1 kaşık çam fıstığı Üzeri için; Kabuksuz badem Perde pilavı yapılışı Bir tencerenin içine tavukları koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlamaya bırakın. Haşlandıktan sonra soğuması için kenara alın ve daha sonra ince ince didikleyin. Geniş bir tencerenin içine zeytinyağını alın. Üzerine çam fıstığı ve bademi atıp kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyin. Biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyin. Daha sonra tuzunu ve şekerini ekleyip pilavı pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra üzerine didiklenen tavukları ekleyin. Karabiber de serpip soğuması için kenara alın. Bu esnada hamur için karıştırma kabına bütün malzemeleri alın ve iyice yoğurun. Üzerine aldığı kadar un ekleyin. Yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurma devam edin. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra 6 parçaya bölün ve merdane yardımı ile yemek tabağı boyunda açın.  Daha sonra bir fırın kabını yağlayın. (Kase şeklinde kaplar olabilir. Mesela güveç) İçine bademleri sıralayın ve üzerine açtığınız hamuru koyun. Daha sonra hamurun üzerine pilavdan koyun ve üzerini sarkan hamur ile kapatın ve hafif bastırın. 200 derece fırında hamurlar nar gibi kızara kadar 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra ters çevirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Meyhane pilavı tarifi… Etli meyhane pilavı nasıl yapılır?" desc="Tüm beslenme uzmanlarının pirinçten daha sağlıklı olduğunu söylediği bulgur ile hazırladığımız meyhane pilavı tadına doyulmaz bir lezzet. Bazı bölgelerde salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen meyhane pilavı içindeki et ve sebzelerele bambaşka bir tat oluyor. İşte etli meyhane pilavı malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/05/iecrop/etli-meyhane-pilavi_16_9_1575547753.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/meyhane-pilavi-tarifi-etli-meyhane-pilavi-nasil-yapilir-szcu9/"] [old_news_related_template title="Acem pilavı tarifi ve malzemeleri: Acem pilavı nasıl yapılır?" desc="Yöresel lezzetlerimizin en güzellerinden biri olan Acem pilavı, sofralarımıza Kahramanmaraş'tan gelmiştir. Tek başına bile koca bir menüye bedel olan Acem pilavı son derece leziz bir yemek. Peki ya Acem pilavı nasıl yapılıyor? İşte Acem pilavının yapılışı hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/20/iecrop/acem-pilavi-2-shutterstock_16_9_1561030655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/acem-pilavi-tarifi-ve-malzemeleri-acem-pilavi-nasil-yapilir-szcu9/"] [old_news_related_template title="Yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifi: Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?" desc="Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerin biri tabi ki bulgur pilavıdır. Domatesli, sade, etli birçok çeşidi olan bulgur ile hazırladığımız yeşil mercimekli bulgur pilavı için hazırladığımız tarif ile bambaşka bir lezzet yakalayabilirsiniz. İşte yeşil mercimekli bulgur pilavı malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/26/iecrop/mercimekli-bulgur-shutterstock_16_9_1566827995.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/yesil-mercimekli-bulgur-pilavi-tarifi-yesil-mercimekli-bulgur-pilavi-nasil-yapilir-szcu9/"]