Sözcü Plus Giriş
GALERİ Yumurta ile ilgili pratik bilgiler 16 Mart 2018 03:03
1 Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti protein deposu yumurta hakkında işinizi kolaylaştıracak pratik bilgileri sizler için sıraladık.
2 Tek Seferde Yumurta Soymak: Haşlamadan önce yumurtanızın sivri olmayan ucuna iğne ile bir delik açarsanız, haşlanan yumurta tek parça halinde soyulacaktır.
3 Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?: Yumurtanın bayatlamış olabileceğinden şüpheleniyorsanız, çözümü oldukça kolay. Uzunca bir bardağı yarısına kadar su ile doldurun ve yumurtanızı içine bırakın. Yumurtanız bardağın dibine batıyorsa tazedir. Ancak yüzeye çıkıyorsa bayatlamış demektir.
4 Başa Bela Kabuk Parçaları: Yumurtayı kırdığınızda kabın içine düşen kabuk parçalarını çıkarmak zaman alır ve uğraş ister. Yumurta kabuklarını çıkarmanın kolay yolu ise daha büyük bir yumurta kabuğu parçasını kaşık gibi kullanarak ayırmaktır. Parmağınızın ucunu suyla hafifçe ıslattıktan sonra, kabuğu kolayca almanız da mümkün.
5
6 Yıkamayın!: Yumurta, doğası itibari ile yüzeyinde pek çok bakteri barındırır. Kabuk ise yumurtayı bu bakterilerden koruyan bir katman görevinde olsa da gözenekli bir yüzeye sahiptir. Yumurtayı yıkayarak sakladığınızda yüzeydeki bakterilerin gözeneklerden yumurtanın içine geçmesine sebep olursunuz.
7 Yumurta Kokusunu Azaltmak: Yumurtayı direkt kaynar suya atarak haşlamanız daha çok hidrojen sülfür üretimi olmasına, dolayısı ile de yumurtanın ağır kokmasına sebep olur. Oda sıcaklığındaki suya yumurtayı koyarak artan ısı ile haşlanmasını sağladığınızda ağır koku sorunu olmayacaktır.
8 Sarısını Beyazından Ayırmak: Eğer bu işlemi yapmakta zorlanıyorsanız boş bir pet şişe ile kolayca yumurtanın sarısını beyazından ayırabilirsiniz. Şişenin ağız kısmı ile yumurta sarısını vakumlayarak başka bir kaba aktarabilirsiniz.
9
10 Bulaşıklardaki Yumurta Kokusu: Bulaşıklarda kalan yumurta kokusu sizi rahatsız ediyorsa, bir de soğuk su ile yıkamayı deneyin. Soğuk su yumurta kokusunu ortadan kaldıracaktır.