Çorum, Amasya ve Tokat iftar vakitlerinin merak edildiği şehirlerimizden. İslam alemi ramazan ayı boyunca oruç tutacak, iftar vakti orucunu açacak ve sahur vakti kalkarak sonraki günün orucuna hazırlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018 yılı için imsakiyeyi açıkladı. Vatandaşlar internet üzerinden iftar ve sahur vakitlerini araştırıyor. Ramazan başlaması ile herkesi bir sevinç kapladı. Sahur ve iftar sofralarında sevdikleri ile buluşan Müslümanlar orucun ve bereketli ayın mutluluğunu yaşıyor. İftar ve sahur vakitleri il il değişiklik gösteriyor. Çorum, Amasya ve Tokat'ta yaşayan vatandaşlarımız için 2018 imsakiyesini ve iftar, sahur vakitlerini haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

ÇORUM İÇİN İFTAR VAKTİ



AMASYA İÇİN İFTAR VAKTİ



TOKAT İÇİN İFTAR VAKTİ



TERAVİH NASIL KILINIR?

2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs 2017 gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

RAMAZAN AYINDA TUTULAN ORUCUN ÖNEMİ

Bakara Suresi’ne göre Kur’an’ın İslam peygamberi Hazreti Muhammed’e (sav) gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde “oruç” tutmak müslümanlara emredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:

“O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! ” (Bakara 185)

Bu ay boyunca gündoğumundan önceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır.

[old_news_related_template title="Diyanet açıkladı! Diş fırçalamak orucu bozar mı?" desc="Ramazan ayında oruç tutanların en büyük sorunu ağız kokusu... Ağız kokusunu önlemek için dişlerini fırçalamak isteyenler 'Diş fırçalamak orucu bozar mı?' merak ediyor. Bu soru Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tarafından yanıtlandı. Sabah uyanıldığında ağız kokusundan şikayetçi olanlar için diş fırçalamak orucu bozar mı? Ağız spreyi, sakız çiğnemek, misvak orucu bozar mı? sorularının yanıtı Diyanet tarafından verildi. İşte ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/dis-fircalama-sozcu.com_.tr__16_9_1526452767.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/dis-fircalamak-orucu-bozar-mi-iste-diyanet-isleri-baskanliginin-yaniti-2409843/"]